Nors popietinis reidas Milašiaus g. prasidėjo itin ramiai, įkliūti netruko minėtasis vairuotojas. Už „Audi A4“ universalo vairo sėdintis vyras pareigūnams sukėlė įtarimą dėl keistų spalvotų kontaktinių lęšių. Pareigūnams patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad vairuotojas vis dar neturi dviejų metų stažo. Klevo lapo ženklo ant galinio automobilio lango taip pat nebuvo. O alkoholio matuoklio parodymai patį vairuotoją tiesiog šokiravo. Girtumas itin mažas – 0,15 prom. – tačiau teisės stažo neturinčiam vyrui vairuotojo pažymėjimas buvo atimta. Jo laukia ir 72 eurų bauda.

Amo netekęs universalo vairuotojas puolė teisintis pareigūnams sakydamas, kad įpūsti jis tiesiog negalėjęs, mat jokio alkoholio tikrai nevartojo. Vyras teigė esą tik dabar grįžta iš ligoninės, kur ką tik nuvežė savo besilaukiančią žmoną. Priekinėje keleivio sėdėjusi buvusi jo draugė linkčiojo sakydama, kad gerti savaitgalį nebuvo kada. „Visą dieną nevalgęs jis. Čia tikriausiai nuo vandens ir cigarečių alkoholį rodo“, – tikino keleivė.

Reidui įpusėjus, įkliuvo neturintis vairuotojo teisių. Išvengti pareigūnų patikrinimo nepavyko dviems draugams, kurių vienas vairavo „Mitsubishi“ visureigį. Atsargūs vyrai tik pamatę policininkų kordoną, nusuko į šalikelę tikėdamiesi išvengti pareigūnų dėmesio. Vis dėlto taip manyti buvo naivu. Vienas policijos ekipažas nuvažiavo prie sustojusių vaikinų. Draugų atsargumas paaiškėjo tuoj pat – vyras, vairavęs „Mitsubishi“, neturėjo vairuotojo teisių.

Vyrukams labai nepatiko policininkų dėmesys. Kol buvo rašoma bauda, draugai sutartinai mindžikavo kiek atokiau nuo policijos automobilio. Su žiniasklaida nenorėję bendrauti vyrai leptelėjo, kad automobilis pats juos vežė - nė vienas nesėdėjęs prie vairo.

Pareigūnų dėmesį ne veltui patraukė ir sportinio stiliaus BMW automobilis, pilnas linksmai nusiteikusių jaunuolių. Paprašytas parodyti vairuotojo pažymėjimą, prie vairo sėdėjęs jaunuolis sutriko. Nudelbęs akis ir vos tramdydamas jaudulį vaikinas pareiškė, jog pažymėjimą kartu su jo pinigine pavogė. Apie jokią dokumentų bei daiktų vagystę policijai pranešta nebuvo. „Draugai sakė, kad „Regitroje“ labai didelės eilės, tai ir nepasiėmiau tos laikinos pažymos“, – teisinosi BMW vairuotojas. Pareigūnai tinginiui išrašė simbolinę baudą, o vaikinas pažadėjo kuo skubiau susitvarkyti dokumentus.

Netrukus patikrinimui buvo sustabdyta ne itin kvepianti kompanija. Automobilio vairuotojui atidarius langą, pareigūnus pasiekė stiprus alkoholio kvapas. Keleiviai nedelsdami prisipažino vakar šventę. Vis dėlto, vairuotojo laimei, alkoholio matuoklis parodė nulius.

Reido metu pasitaikė ir keletas smulkių pažeidimų. Keli neturėjo visų reikiamų dokumentų, keliems pasisekė neviršyti reikiamos alkoholio normos ribos.

Policijos reidai rengiami visoje Lietuvoje, tačiau iš anksto jų vieta niekuomet nepranešama.