Reido metu civilio rūbais persirengęs pareigūnas ant viaduko matavo pravažiuojančių transporto priemonių greitį. Per raciją patrulis kolegoms apačioje pranešdavo apie užfiksuota greičio viršijimo atvejį.

Vos per keliolika minučių nuo reido pradžios patruliuojantys kelių policijos ekipažai sustabdė kelias mašinas.

Iš viso reido metu buvo užfiksuotas 21 kelių eismo taisyklių pažeidimas. 9 vairuotojai greitį viršijo 20-30 km/h, 7 vairuotojai – 30-40 km/h, 3 vairuotojai – 40-50 km/h. Buvo sustabdytas vienas vilkiko vairuotojas, nepaisęs draudžiamojo ženklo važiuoti viaduku. Taip pat užfiksuotas vienas chuliganiško vairavimo atvejis.

Kelių patrulių kuopos vadas Saulius Baltakis Etaplius.lt teigė, kad vienas iš vairuotojų buvo neseniai matęs „Facebook“ grupėje pranešimą apie Tilžės gatvėje rengiamą policijos reidą, tačiau vis tiek įkliuvo viršydamas greitį. Pareigūno teigimu, policija planuoja panašius reidus vykdyti ir ateityje.

Etaplius.lt primena, kad iki balandžio 20 dienos šalies keliuose policijos pareigūnai daugiausia dėmesio skiria transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti, pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejams išaiškinti.

Šią savaitę daugelyje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje, vykdoma transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolė. Tai Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota prevencinė saugaus eismo akcija.

Nuo metų pradžios iki balandžio 10-osios policijos pareigūnai mūsų šalyje jau išaiškino 94 950 Kelių eismo taisyklių pažeidimus.