Nustatyti keturi vairuotojai girti, tarp jų - užsienio pilietis, važiavęs į Vokietiją.

Latvijos pilietis Andris K., gim. 1955 m., iš Latvijosб Kuldigos miestoб į Vokietiją gabeno medžio drožlių plokščių krovinį. Jis net pasvajoti negalėjo, kad kažkur Žemaitijos krūmuose jį sustabdys policija ir jam bus nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.58 prom. alkoholio. Negreitas latvis, užpildžius visus dokumentus prisiminė, kad turi savo asmeninį alkoholio matuoklį. Įjungė, papūtė, tas parodė 0.20 prom. ir atnešė pareigūnams parodyti „gerus“ skaičius. Alkoholio matuoklio ekranas užgeso. Tada latvis papūtė dar. Ir tada alkoholio matuoklis parodė dar - 0.50 prom. alkoholio. Ketvirtą kartą latvis pūsti nepanoro.

Netrukus buvo sustabdytas krovininis mikroautobusas, kurio vairuotojui iš Mažeikių Mindaugui J., gim. 1983 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1.10 prom. alkoholio. Jis važiavo į darbą Klaipėdoje, kur turėjo persėsti prie vilkiko vairo ir granulių krovinį nugabenti Europon.

Deja, kelionė baigėsi krūmuose prie Plungės. Jaunuolis taip pat prisiminė, kad tarp savo daiktų turi alkoholio matuoklį dar nuo tų laikų, kai vilkikų vairuotojams Prancūzijoje juos vežiotos buvo privalu. Išpakuojant maišelį - alkoholio matuoklį, jo stiklinis antgalis nukrito ant žemės ir sudužo. Taip liko nesužinota, ką „maišelis“ būtų parodęs.

Nepasisekė ir dar vienam mažeikiškiui, BMW vairuotojui Romaldui T., gim. 1959 m.. Jo organizme aptiktos 0.52 prom. alkoholio. Žmogus, gėręs išvakarėse, jautėsi puikiai ir tikrai negalvojo, kad rytą pripūs.

Prie laikinojo kelio ženklo „Stop, kontrolė“ sustabdyto skuodiškio, automobilio „Audi Q7“ vairuotojas užsipuolė pareigūnus, kad jie trukdantys eismą, nors tai buvo vienintelė tuo metu sustabdyta mašina. Tada vairuotojas pareiškė, kad jis pažįstantis Klaipėdos kelių policijos biuro viršininką. Tačiau tokia pažintis, niekaip nepaveikė pareigūnų. Tada vairuotojas paklausė, ar pareigūnai žinantys, kad prieš duodant sustabdyto automobilio vairuotojui pūsti, policijos pareigūnai turi vairuotojui duoti atsigerti vandens. Ir apie tai pareigūnai buvo nieko negirdėję. Tad automobilio „Audi Q7“ vairuotojas gavo dovanų alkoholio matuoklio muštuką. Po patikrinimo juo buvo atsilabinta.

Pasibaigus reidui kelyje Mažeikiai - Plungė - Tauragė, vienas policijos ekipažas nuvažiavo link Platelių. Čia prasilenkiant su automobiliu „VW Golf“, pareigūnų dėmesį patraukė, kad automobilis važiavo be šviesų, vairuotojo langas atidarytas, vairuotojas įraudusiu veidu kažką godžiai čiaumojo. Pareigūnai apsisuko ir pasivijo „VW Golf“. Nuojauta policijos pareigūnų neapgavo. Plungiškiui Juozui J., gim. 1955 m., nustatytas vidutinis girtumas - 1.84 prom. alkoholio.

DELFI jau rašė, apie Klaipėdos policijos reidą šeštadienio rytą, prie taip vadinamo Mokyklos gatvės viaduko, per kurį buvo išaiškinti penki neblaivūs vairuotojai. Kitas kelių policijos būrys, toje pačioje vietoje surengė reidą naktį. Nuo 1-os sekmadienio nakties valandos iki 6 val. ryto, sulaikyti penki neblaivūs vairuotojai. Georgijui F., gim. 1955 m., vairavusiam automobilį „Honda“ nustatytas lengvas girtumas - 0.72 prom. alkoholio. Automobilio „Peugeot“ vairuotojai Laurai B., gim. 1992 m., nustatytas 0.62 prom. girtumas. Kito automobilio „Peugeot 605“ vairuotojas Jevgenijus P., gim. 1991 m., pripūtė 1.55 prom. alkoholio. Jis važiavo neapdraustu automobiliu, be techninės apžiūros, pats vairuotojo pažymėjimą jau pragėręs, tad automobilis bus konfiskuotas.

Automobilio „VW Transpoter“ vairuotojas Marijus A. pūstelėjo 0.49 prom. alkoholio. Ir paryčiais pareigūnams teko vaikytis vieną nestojusį automobilį. Automobilio „Škoda Yeti“ vairuotojas stabdomas nestojo Mokyklos ir Verpėjų gatvių sankryžoje. Vienas policijos patrulių ekipažas jį nusivijo per tiltą, o kitas užblokavo gatvę Artojų ir Liepų gatvių sankryžoje. „Škoda Yeti“ vairuotojo Boriso K., gim. 1982 m., organizme aptiktas vidutinis girtumas - 1.75 prom. alkoholio.