Kelių policijos ekipažams dar vykstant į pirmojo reido vietą, pastebėtas ir 40-ies litų bauda nubaustas dviratininkas. Prieš septintą valandą ryto dviratininkas vyko į darbą. Važiuodamas per grotuvo ausines klausėsi muzikos, tamsiu paros metu nedėvėjo šviesą atspindinčios liemenės, tamsiais apsirengęs, o ant dviračio neveikė nė vienas žibintas.

Pirmas neblaivus vairuotojas sustabdytas važiuojantis į miestą. Automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojui Artūrui M., gim. 1968 m., nustatytas lengvas girtumas - 0.70 prom. Vyras aiškino, kad gėrė išvakarėse, o rytą jautėsi puikiai, tad ir važiavo ramiai.

Kitoje kelio pusėje sustabdyto automobilio „Opel Astra“ vairuotojai Dovilei D., gim. 1986 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.61 prom. Išvakarėse mergina gėrė vyną. Sekmadienį vyko į darbą.

Ir vėl keliamės į kitą kelio pusę. Čia buvo sustabdytas automobilis „VW Transporter“. Iš Visagino atvažiavusiam vairuotojui Ruslanui D., gim. 1966 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.51 prom. alkoholio. Vyras savo transportu atvežė į uostamiestį darbininkus. Greičiausiai ryte prieš leidžiantis į kelionę buvo gerokai girtesnis, negu sustabdžius prie Klaipėdos. Pilietis dėl savo promilių ir poelgio labai graužėsi. Gailėjosi. Tik neverkė.

Nes, ko gero kito epizodo veikėjas išlies ne vieną ašarą dėl nežymiai girto elgesio. Keiks save ne vieną dieną.

Policijos kordono pareigūnų dėmesį patraukė ant kalno kelkraštyje sustojęs vilkikas. Prie sustojusio vilkiko nuėjo Klaipėdos kelių policijos Kelių patrulių kuopos vadas Darijus Malonė.

Vairuotojas, pamatęs artėjantį pareigūną, puolė iš vilkiko kabinos, nusirito nuo didžiulio viaduko virš geležinkelio šlaito ir puolė bėgti. Vadas nusivijo bėglį.

Vyras spruko link geležinkelio bėgių, už kurių yra vieno didelio prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelė. Iš kitos pusės šlaitu nusileidęs pareigūnas Martynas Jankauskas užkirto jam kelią. Supratęs, kad yra apsuptas, bėglys nutarė pasiduoti. Nebežaisti su likimu. Prekybos centro aikštelėje jau laukė automobiliu „VW Passat" atskubėjęs kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Į kampą užspeistas vilkiko vairuotojas iš Baltarusijos Genadijus D., gim. 1968 m., iš karto pradėjo domėtis, kokia mūsų šalyje yra leistina alkoholio norma. Jis buvo supažindintas su Lietuvos įstatymais. Priminta, kad nuo 2015 sausio 1-os dienos vilkikų vairuotojai tur būti visiškai blaivūs (Vairuojant keleivinį arba sunkųjį transportą leistinas alkoholio kiekis kraujyje negali būti didesnis nei 0,2 promilės).

Baltarusis pareigūnams vis siūlė tartis. Žadėjo nemažus pinigus, jeigu tik pareigūnai užmerks akis į šį incidentą. Pradėjęs nuo 2000 litų, vyras sumą pakėlė iki 5000 litų. Tik sakė, štai, atvažiuos jo darbdavys, atveš pinigus. Genadijus buvo ne kartą perspėtas, kad nesiūlytų policijos pareigūnams pinigų. Nesuprato. Buvo nuvežtas į policijos komisariatą ir uždarytas į areštinę.

Beje, su alkoholio matuokliu baltarusiui buvo nustatytas nežymus girtumas - 0.35 prom. alkoholio. Už tai jo būtų laukusi 1000 litų bauda. O dabar ir bauda ir baudžiamoji byla už kyšio siūlymą.

Krovinio savininkai taip pat turės pasukti galvą ką su juo daryti – puspriekabė iki lubų pakrauta maisto produktais. Visi dokumentai, važtaraščiai, išduoti vairuotojo vardu, o jis areštinėje.

Po to, policijos pareigūnai persikraustė į Kalotę. Automobilio „VW Golf“ vairuotojas atvažiavo į parduotuvę nusipirkti cigarečių. Vairuotojo pažymėjimą pragėręs dar 2007 m. nesiteikė jo atgauti. Dabar ta kelionė rūkalų kainuos mažiausiai 1000 litų.

Užfiksuotas ir keistas incidentas.

Kalotėje buvo sustabdytas automobilis „Audi A6“ važiavęs link Palangos. Automobilio vairuotoja blaivi, dokumentai tvarkingi, tad ekipažui buvo palinkėta gero kelio. Tačiau vos automobilis pajudėjo, vienas keleivis pareigūnams parodė vidurinį pirštą. Policijos pareigūnai akimirksniu pasivijo automobilį „Audi A6“. Keleiviui Pavelui, gim. 1973 m., nustatytas lengvas girtumas - 1.24 prom. Jam surašytas protokolas už pareigūnų įžeidimą ir pasirodo, kad to piliečio galvą ne pirmą kartą taip paveikia skysčiai. Kovo mėnesį jis jau baustas už pareigūnų įžeidinėjimą. Teismas už tai gali nubausti 300 - 500 litų bauda. Už antrą kartą nuolaidos netaikomos.

Na ir po pietų, reidui persikėlus į miestą, Tiltų gatvėje, kurioje yra draudžiamas lengvųjų automobilių eismas buvo sustabdytas automobilis :VW Golf“. Jo vairuotojui Donatui K., gim. 1984 m., nustatytas lengvas girtumas - 0.73 prom. alkoholio. Vyrui tap pat teks susimokėti baudą.