Policija primena, kad Kelių eismo taisyklių 21 punkte pažymėta, kad transporto priemonių vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas.

Pažeidus šį reikalavimą, vairuotojas patraukiamas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1241 str. 2 d., todėl jam gresia 100-300 litų bauda.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami dar labiau didinti kelių eismo dalyvių saugumą, praėjusią savaitę Telšių miesto gatvėse vykdė trijų valandų prevencinę priemonę, kurios metu dėmesys buvo skiriamas mobiliojo ryšio priemonių naudojimosi transporto priemonėse pažeidimams išaiškinti.

Per trumpą laiką pareigūnai užfiksavo ir administracinių teisės pažeidimų protokolus surašė keturiems telefonu, laikant jį rankomis, kalbėjusiems vairuotojams - dviem vyrams ir dviem moterims. Visi jie metų laikotarpyje pažeidimų pagal tą patį administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį neturėjo, todėl jiems paskirtos baudos su administraciniais nurodymais - po 50 litų.

Nors vairuotojai tikino, esą pokalbiai buvo labai svarbūs ir jie privalėjo atsiliepti, vis tik nei vienas savo kaltės neneigė ir pripažino, jog kalbėjimas telefonu vairuojant - išties blaško dėmesį.

Vykdant prevencinę priemonę, pro patyrusių pareigūnų akis nepraslydo ir kiti vairuotojų padaryti pažeidimai. Sedos g. pareigūnai pastebėjo įžūliai transporto priemones lenkiantį ir posūkio signalo nerodantį automobilį, kuris kaip mat buvo sustabdytas, o jį vairavusiam vyrui už įvykdytus pažeidimus paskirta 100 litų administracinė nuobauda.

Dar vienas nedrausmingas vairuotojas pastebėtas Mažeikių g. - įmonės automobilį vairavęs pilietis nesustojo prie „STOP“ ženklo, esančio prieš geležinkelio pervažą. Jam pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 125 str. gresia 500-1000 litų administracinė bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dviejų iki šešių mėnesių.

Telšių aps. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas patvirtino, kad naudojimasis telefonu (juo kalbant laikant rankomis, rašant trumpąsias žinutes ar naršant internete) - vienas iš veiksnių, lemiančių keliuose įvykstančias nelaimes. Gatvėse budi budrūs, pažeidimus pasiruošę išaiškinti pareigūnai, todėl minutės pokalbis už vairo gali kainuoti labai brangiai - teks mokėti ne tik mobiliojo ryšio operatoriui, bet dar ir baudą už įvykdytą pažeidimą. Todėl vairuotojai, raginami nepažeidinėti Kelių eismo taisyklių, o esant svarbiam pokalbiui, vairuojant naudotis laisvųjų rankų įranga.