Vilniaus plente į posto vietą atvykus pirmam policijos automobiliui bei pradėjus ruoštis darbui, prie pareigūnų privažiavo automobilis „Honda Prelude“. 7 valandą ryto jo vairuotojas pasisveikino „labas vakaras“ ir pradėjo aiškinti, kad policija nemoka dirbti, ne vietoje pasistatė automobilį.

Piliečiui buvo pasiūlyta pradėti nuo savęs, t.y. susitvarkyti savo automobilio priekinį dešinį žibintą. Iš pažiūros blaivus „Honda Prelude“ vairuotojas įsitaisė tolėliau, automobilių stovėjimo aikštelėje ir pradėjo stebėti pareigūnų darbą. O jis Vilniaus plente užvirė iš karto.

Sustabdyto automobilio „Renault Kangoo“ vairuotojui Eduardui D. gim. 1956 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1.54 prom. alkoholio. Mašinos ekipažas maldavo juos paleisti – jie grįš namo ir į jokį sodą nevažiuos. Pareigūnas automobilį nuvairavo į netoli esančia automobilių stovėjimo aikštelę, o vairuotojui surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas.

Eduardas paaiškino, kad išvakarėse gėrė degtinę. Ką gi daugiau, negi alų.

Tuo metu policijos darbą stebėjęs automobilio „Honda Prelude“ vairuotojas, metė savo postą, apvažiavo Jakų žiedą ir atsistojo į tikrinamų automobilių eilę.

Vairuotojas buvo blaivus, o pareigūnams vėl teko išklausyti jo samprotavimų apie laikinųjų kelio ženklų išdėstymą reido vietoje. Jaunuolis teigė, kad už ženklo „70“ (leidžiamo greičio nurodymas) negali būti „30“, tarp jų dar turi būti „50“.

Vairuotojui buvo dar kartą buvo paaiškinta, kad jis turi visas galimybes pasitaisyti. Nuvažiuoti į netoliese esančią degalinę ir nusipirkus veikiančią lemputę, neveikiančią pasikeisti ir tada dar kartą atvažiavus padiskutuoti saugaus eismo klausimais.

„Honda Prelude“, dar kartą nuvažiavo Jakų žiedo link.

Tuo metu du vairuotojai po pūtimo procedūrų lengviau atsipūtė. Abiejų organizme rastos leistinos promilės - 0.36 ir 0.38.

Tuo metu kur buvęs, kur nebuvęs, nuo miesto parvažiuoja automobilis „Honda Prelude“. Jo vairuotojas vėl išsako savo nuomonę apie policijos darbą, tik šį kartą savo nuomonė turėjo ir policijos pareigūnai.

Jie atlieka nuodugnią automobilio patikrą, ir paaiškėja, kad automobilyje nėra gesintuvo, vaistinėlės, šviesą atspindinčios liemenės, avarinio ženklo. Sutrikęs vairuotojas Aleksandras J. gim. 1984 m., pradeda lementi, kad tai mamos mašina, kad jis tuos daiktus gal būt užkrovęs įrankių dėžėmis. Tačiau iškrausčius bagažinę, nieko panašaus nebuvo aptikta.

Ne gana to, paaiškėjo, kad automobilio „Honda Prelude“ padangos visiškai plikos. Vietoje privalomų 4.00 milimetrų „mėsos“ ant gumos, ant jų telikęs vos 1.20 mm.

Pareigūnai anuliavo automobilio „Honda Prelude“ techninę apžiūrą ir piliečiui Aleksandrui paskyrė 28 eurų baudą.

Reido vietoje dirbę pareigūnai prisiminė, kad prieš porą savaičių kelyje į Melnragę, šis vairuotojas taip pat skundėsi, kad nesimato kelkraštyje stovinčių policijos patrulių automobilių. Ir tada jis mokė pareigūnus darbo gudrybių ir strateginių dalykų.

Apie 9 val., kelių policijos postas buvo įrengtas Liepų gatvėje. Čia automobilio „Opel Vivaro“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.73 prom. Šilutės rajono gyventojas sakė, kad išvakarėse gėrė alų, o sekmadienio rytą jautėsi puikiai.

Dviejų vairuotojų organizme rasta leistina norma alkoholio - 0.10 ir 0.38 prom.

Liepų gatvėje taip pat anuliuota automobilio „Mitsubishi Colt“ techninė apžiūra. Automobilis buvo apautas dygliuotomis padangomis. Priekinė lempa pririšta su virvele. Moteriškė sakė, kad norėjo pasivažinėti iki automobilių sąvartyno.