Buvo stabdomi eismo dalyviai išvažiuojantys iš miesto. Eduardas P., gim. 1963 m., nesumojo, kad geriau nuo dviračio nulipti, ir jį stumti, jeigu esi išvakarės gėręs alkoholio. Jis atriedėjo iki policijos posto, kur alkoholio su alkoholio matuokliu jam nustatytas lengvas girtumas – 0.50 prom. alkoholio. Jam surašytas protokolas ir piliečio laukia 86-44 eurų bauda. Kitas dviratininkas nuo protokolo išsisuko. Vyras atrodė neblaivus, tačiau alkoholio matuoklis parodė tik 0.21 prom. alkoholio.

Netrukus ant kalniuko sustojo krovininis transportas ir išlipęs vairuotojas pradėjo eiti į priešingą nuo policijos posto pusę. Pareigūnai prie jo atsidurti netruko ir paaiškėjo, kad vairuotojas pamatęs policijos prisiminė, kad nėra sumokėjęs kelių mokesčio, tad nutarė geriau sustoti ant tilto ir grįžti į degalinę papildyti sąskaitą.

Dviems vyriškių alkoholio matuoklio duomenys buvo identiški – 0.29 prom. Vienas teigė, kad nieko negėrė, tik su skalavimo skysčiu prieš tris minutes skalavo burną. O „VW Touareg“ vairuotojas paaiškino, kad yra išoperuota jo skydliaukė, tai tas „kylantis actas iš organizmo vidaus ir kelia promiles".

Netrukus policijos pajėgos persikraustė į kitą įprastą reidų vietą. Čia ir įkliuvo pirmas neblaivus vairuotojas. Automobilio vairuotojui Antanui M., gim. 1950 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.52 prom. alkoholio. Vyriškis teigė, kad išvakarėse prie šašlykų išgėrė tris butelius alaus. Tiesa tai vyko vėlai, nes dieną buvo neįmanoma nieko švęsti tokioje kaitroje.

Netrukus viena ponia vos nepervažiavo vieno pareigūnų kojos.
Sustabdyta pilietė aiškino, kad yra iš Vilniaus ir nieko čia nesuprantanti. Jai buvo paaiškinta, kad ir Vilniuje galioja, ir Klaipėdoje vienodai galioja laikini kelio ženklai „Stop, kontrolė“.

Žvyrkelyje pareigūnams įtarimų sukėlė ryškiai apsirengęs dviratininkas. Arūnas S., gim. 1965 m., sakė, kad yra laisvadienis, tad čia nieko tokio, kad 9 valandą ryto jam nustatytas vos ne vidutinis girtumo laipsnis – 1.45 prom. alkoholio. Sužinojęs apie baudos dydį, sakė, kad gers toliau. „Iki pergalės“. Išvakarėse su draugeliu iš kito namo išgėrė „du bambalius septynių su puse stiprumo rudojo“.

Kitas neblaivus dviratininkas iki policijos posto Liepų gatvėje taip pat atmynė žvyrkeliu. Stanislovui U., gim. 1959 m., nustatytas lengvas girtumas – 0.69 prom.

Liepų gatvėje paskutinis pažeidėjęs, kuriam buvo surašytas protokolas vairavo retą „BMW M 235 XI“. Automobilis buvo neapdraustas, o šeštadienį pasibaigęs laikinųjų valstybinių numerių galiojimas.