Susivieniję Klaipėdos ir Vilniaus kelių patruliai liepos 9 d., šeštadienį, vakare surengė reidą, kurio metu tikrino, ar vairuotojai blaivūs, ar jų transporto priemonės — techniškai tvarkingos ir ar laikomasi visų kelių eismo taisyklių. Patikrinimai vyko Smiltelės, Liepų, Bangų gatvėse bei Šiaurės prospekte. Taip pat dėl eismo įvykio teko skubėti į magistralę Vilnius-Kaunas-Klaipėda.

Kaip klaipėdiečiams pavyko pabėgti nuo policijos

Vos prasidėjus reidui, Smiltelės gatvėje, 19.07 val., pareigūnams teko vytis bėglį. Žalsvos „Audi 80“ vairuotojas nepakluso pareigūno nurodymui sustoti ir nurūko Minijos gatve. Policininkai nulėkė į tarnybinį automobilį ir nusivijo bėglį. „Audi“ staiga sustojo prie garažų. Vairuotojas bei du jo keleiviai iššoko iš automobilio ir nubėgo į skirtingas puses.

Automobilyje mėtėsi tušti alaus buteliai, todėl galima spėti, kad vairuotojas buvo neblaivus arba be reikiamų dokumentų.

Kaip teigė pareigūnai, asmenys bus išaiškinti pagal tai, kam registruotas automobilis, kurį treningais apsirengę vaikinai paliko likimo valiai. „Audi 80“ buvo išvežtas į saugojimo aikštelę.

Kai konfiskuoja 12 mašiną

Apie 20 val. prie Klaipėdos kelių patrulių prisijungė ir Vilniaus policijos pajėgos. Smiltelės gatvėje buvo patikrinta jauno vaikino neregistruota „Mazda“ be techninės apžiūros bei draudimo, senyvo vyriškio „Rover“ su nebegaliojančia technikine apžiūra ir dar vieno vyro neapdraustas automobilis.

O tada patruliai pakeitė reido vietą ir nuvyko į Liepų gatvę. Ten įkliuvo vakaro „žvaigždė“. 21.30 val. nurodymui sustoti nepakluso itin prastos būklės „Volkswagen Golf“. Pareigūnai pasivijo ir sustabdė automobilį Arimų gatvėje. Ten akivaizdžiai pasimatė, kad vairuotojas ir jo trys keleiviai smarkiai įkaušę.

Vairuotojas iškart prisipažino, kad neturi teisės vairuoti. Niekada ir neturėjo: „Visą gyvenimą važinėjau be teisių“. Paklaustas, ar jau buvo baustas, atsakė, kad „milijoną kartų“ ir pasipasakojo, kad nuolat perka pigias mašinas kaip ši, nes negaila prarasti, kai jas konfiskuoja.

Nepaisant to, jis prie vairo sėdo dar ir nemažai išgėręs: alkoholio matuoklis parodė 1,39 promilės girtumą. Jo trys keleiviai atrodė dar girtesni ir teigė manę, kad jis blaivus. Trys draugai susirinko iš automobilio pilnus butelius alaus, kurio atsargų važiavo pasipildyti, bei vienkartines stiklines: „Eidami galėsim gerti. Iškyla tik prasideda.“

Paliktas draugų „VW Golf“ savininkas klimpo į vis didesnę bėdą: paaiškėjo, kad jis vairavo ne tik neblaivus ir beteisis, bet jo automobilis nedraustas ir nepraėjęs technikinės apžiūros. Tačiau jis nė kiek nenuliūdo: „Mane jau milijoną kartų baudė. Aš pripratęs ir nieko nesigailiu. Šiandien šventėm šeštadienį, rytoj švęsim sekmadienį. Atima jau dvyliktą mašiną per ketverius metus, nieko naujo.“

Vairuotojas teisinosi, kad išsilaikyti vairuotojo pažymėjimą jam per brangu. Nors, su šypsena veide pridūrė jis, kai atims 15-tą automobilį, gal ir pagalvos apie tai. Taigi, tralas nutempė jau dvyliktą jo automobilį, o vyrukas iškeliavo į netoliese esančius namus.

Tyla prieš audrą

Apie vidurnaktį reidas persikėlė į Bangų gatvę. Netoliese tuo metu vyko tatuiruočių festivalis, skambėjo muzika bei sproginėjo fejerverkai, tačiau žmonės važinėjo į ir iš renginio nepažeisdami KET, blaivūs ir su reikiamais dokumentais. Buvo trumpam nutraukta tik vienos moteriškės kelionė, mat ji automobilyje vežė 5 keleivius, nors jos automobilyje galima vežti tik 4. Už tai sumokės 14 eurų baudą, nes dėl to įkliuvo tik pirmą kartą.

Maždaug 01.30 val. ramų pareigūnų darbą reide nutraukė skubus iškvietimas į avariją magistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda. Ten nuskubėję išvydo kraujuose veidu į asfaltą gulintį vyrą bei netoliese stovintį aplamdytą „Opel Vectra“. Aplink būriavosi daug išsigandusių žmonių. Jie susijaudinę pasakojo, kad per gatvę ėjusį pėsčiąjį daugiau nei 50 metrų nubloškė automobilį vairavusi mergina. Daugiau skaitykite čia.