Trečiadienio vakarą nuo 23.30 val. iki 01.30 val. Kauno centre Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai tikrino, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių ir ar iškart po krepšinio varžybų už vairo nesėda vartoję alkoholio.

Pareigūnai praneša, kad viso dėl blaivumo patikrinta 130 vairuotojų. Iš jų tik 1 vairuotojas už vairo sėdo būdamas neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,52 prom. girtumas.

Nustatyti ir 9 vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, bet neviršijo nustatytos normos (0,06 prom., 0,07 prom., 0,08 prom., 0,09 prom. 0,13 prom., 0,19 prom., 0,20 prom., 0,23 prom., 0,28 prom.).

Reido metu 2 vairuotojai pateikė negaliojančius vairuotojo pažymėjimus, o 1 vairuotojas vairavo transporto priemonę, kuri neapdrausta privalomuoju transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės draudimu. Viešosios tvarkos ar kitų teisės pažeidimų nenustatyta.

Ankstų ketvirtadienio rytą Kauno mieste ir Kauno rajone vykdytos dar dvi papildomos priemonės. Viena iš jų – Kauno riboje su Vaišvydava, kurios metu buvo patikrintos 332 transporto priemonės.

Nustatytas tik 1 vairuotojas, kuris buvo vartojęs alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos normos (0,25 prom.). Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai išaiškino dar 10 Kelių eismo taisyklių pažeidimų: nustatytas 1 transporto priemonės numerių ženklų taisyklių pažeidimas, 2 transporto priemonėms buvo neatliktos techninės apžiūros, 2 vairuotojai nepateikė privalomojo transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės draudimo, 2 transporto priemonės nebuvo pažymėtos klevo lapu, 1 vairuotojas nepateikė vairuotojo pažymėjimo, 2 vairuotojai važiavo neįsijungę šviesų.

Tuo pačiu metu Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė priemonę Kauno mieste, kurios metu dėl blaivumo patikrino net 263 vairuotojus. Nustatyti du vairuotojai, kurie už vairo sėdo išgėrę. Abiem nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,52 prom. ir 1,38 prom.

Taip pat nustatyti ir 2 išgėrę vairuotojai, kurie vairavo transporto priemones, sunkesnes nei 3,5 t. Abiem nustatytas nežymus girtumo laipsnis – 0,17 prom. ir 0,12 prom.). Dar 3 vairuotojai buvi vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos (0,09 prom., 0,13 prom., 0,29 prom.).

Iš viso priemonių metu patikrintos 784 transporto priemonės. Daugiau kaip pusė vairuotojų (virš 400) buvo patikrinti dėl blaivumo. Iš viso nustatyti 5 atvejai, kuomet vairuotojai už vairo sėdo būdami neblaivūs, bei 13 atvejų, kuomet vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos normos.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.