Reidas pirmadienį prasidėjo 7 val. Didelės pareigūnų pajėgos – 7 ekipažai - išsirikiavo Rasytės gatvėje ir tikrino vairuotojų blaivumą.

Įkliuvo taksi vairuotojas. Jis pripūtė 0,10 prom., o taksi vairuotojams tai neleistinas rodiklis - jiems galioja 0,00 riba.

Vienas vairuotojas pirmadienio rytą pripūtė 1,19 promilės. Trečias kiek mažiau – 0,69 promilės. Pastarasis teisinosi, esą alkoholio tvaikas atsirado dėl jo vartojamų vaistų. Savo tiesą vairuotojas galės įrodinėti teismuose. Kaip žinia, žinomam aktoriui Petrui Dimšai, kuris mirtinai traumavo dviratininką, nepavyko teisme įrodyti, kad jo girtumą lėmė gudobelių ekstraktas.

Be šių šiurkščių pažeidimų užfiksuota ir kitų nusižengimų.

Pavyzdžiui, užfiksuoti du vairuotojai savo automobiliams vis dar nepakeitę vasarinių padangų. 10 vairuotojų nebuvo apdraudę mašinos, keli neturėjo techninės apžiūros.

Technines apžiūras reido metu prarado dar 5 vairuotojai – užfiksuota, kad jų automobilių tamsinti stiklai. Šioms transporto priemonėms anuliuota techninė apžiūra.

Nustatytas ir vienas vairuotojas, kuris neturėjo teisės vairuoti – jam vairuotojo pažymėjimas buvo atimtas už tai, kad vairavo neblaivus, sukėlė avariją ir paspruko. Tačiau tai nesutrukdė jam vėl sėsti prie vairo.

Užfiksuotas ir gana kuriozinis atvejis – vienas vairuotojas sulaukė baudos už tai, kad vairuodamas filmavo pareigūnus mobiliuoju telefonu. Pareigūnai primena, kad naudotis telefonu vairuojant griežtai draudžiama. Ne tik kalbėti, bet ir laikyti rankose.