Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, reidų metu įkliuvo 19 pažeidėjų. Po tris vairuotojus nubausta už mobiliojo ryšio telefono naudojimąsi ir saugos diržų nesegėjimą prie vairo. Dar trys Kelių eismo taisykles pažeidė kur kas grubiau – jie nepabūgo transporto priemones vairuoti išgėrus.

0,75 promiles į alkotesterį pripūtė dviračio pedalus mynęs 66 metų mažeikiškis. Tuo pažeidimai nesibaigė. 48-erių Mažeikių miesto gyventojui nustatytas 1,73 promilės girtumas, o 38-erių vairuotojui iš Tirkšlių gyvenvietės – 2,45 promilės girtumas. Abu pažeidėjai teisme aiškinsis dėl savo poelgio, už kurį gresia nemenkos baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas iki trejų metų.

Policijos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad su vairuotojų pažymėjimais kuriam laikui teks atsisveikinti ne tik tą vakarą demaskuotiems neblaiviems vairuotojams, bet ir penkiems, greitį daugiau kaip 50 km/h viršijusiems pažeidėjams. Jiems gresia 289-434 eurų baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 1-6 mėn. Tiesa, 105 km/h greičiu lėkęs 38-erių telšiškis teisės vairuoti nepraras, kadangi jos dar nėra įgijęs. Tačiau dėl šis priežasties jo bauda gali siekti net iki 724 eurų.

Vienas iš penkių greitį viršijusių vairuotojų, gresiančios baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo bandė išvengti. 51-erių Kauno rajono gyventojas, gyvenvietėje lėkęs 109 km/h greičiu, pareigūnų paprašė susitarti, siūlydamas 100 eurų kyšį. Tad šalia administracinio teisės pažeidimo protokolo, vairuotojui įteikta dar viena „dovana“ – dėl bandymo papirkti pradėtas ikiteisminis tyrimas.