Policijos departamentas informuoja, kad liepos pirmąjį savaitgalį (4-6 dienomis) nustatytas 141 neblaivus vairuotojas, 96 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 1 neblaivus vadeliotojas.

Per tris dienas, penktadienį-sekmadienį, buvo patikrintas 6 918 vairuotojų blaivumas. T. y. 2 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 78 vairuotojams, vidutinis - 37 ir sunkus girtumas - 26 vairuotojams. 69 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Klaipėdos policijos pareigūnai išaiškino 1 vairuotoją, kuris, įtariama, buvo apsvaigęs nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Daugiausia neblaivių vairuotojų - 29 ir 26 atitinkamai išaiškinti Vilniaus ir Klaipėdos apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose, Kauno - 20, Šiaulių - 16, Alytaus - 12 ir Marijampolės - 11. 5 vairuotojai, kuriems nustatytas sunkus girtumo laipsnis, sulaikyti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos - po 4 tokius vairuotojus. Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia nustatyta Šiaulių - 27, Marijampolės - 13 ir Panevėžio - 10 apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose.

Neblaivus vadeliotojas įkliuvo Kazlų Rūdos policijos komisariato pareigūnams.