Praėjusiųjų metų birželio 8 d. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, atlikę Akmenės rajono policijos komisariate saugomų radinių bei jų registracijos dokumentų patikrą, aptiko pareigūnų piktnaudžiavimo tarnyba požymių. Nustatyta, kad Akmenės r. PK, tuo metu buvusio Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėjai R. M. (gimęs 1967 m.) ir D. G. (gimęs 1963 m.), siekdami asmeninės naudos, pasinaudoję tarnybine padėtimi naudojosi į policijos komisariatą pristatytais radiniais - mobiliaisiais telefonais, praneša Telšių apskrities policija.

Šis poelgis abiem ilgamečiams pareigūnams kainavo tarnybą policijoje.

Telšių apskrities VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai, tyrimo metu nustatė, kad pareigūnas R. M., „Radinių registracijos žurnale“ galimai suklastojęs įrašą ir pateikęs tikrovės neatitinkančius duomenis, savo asmeniniais tikslais naudojosi mobiliojo ryšio telefonais „Nokia“ ir „Prestigio“, kurie privalėjo būti grąžinti savininkams, o jų neradus – perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai. Mobiliaisiais telefonais besinaudojęs R. M. teisinosi, kad telefonais naudojosi nežinodamas radinių perdavimo tvarkos.

Rastu ir į policijos komisariatą pristatytu mobiliuoju telefonu „Samsung Galaxy S5“ asmeniniais tikslais taip pat naudojosi ir D. G. Jis, per vienerius metus nuo dienos, kai buvo rastas telefonas, neperdavė jo saugoti kaip radinio, negrąžino jį radusiam asmeniui bei neperdavė valstybės nuosavybėn. Priešingai – mobiliojo ryšio telefonu naudojosi pats.

Nustačius tarnybinius nusižengimus, neteisėtais veiksmais pažeminant pareigūno vardą, Telšių apskrities policijos viršininko įsakymais, Akmenės r. pareigūnai R. M. ir D. G. buvo atleisti iš vidaus tarnybos.

Nors D. G. prieštaravo priimtam sprendimui, š. m. kovo 20 d. Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme teisėjų kolegija atmetė apeliacinį skundą ir priėmė neskundžiamą nutarimą, jog atleidimas iš tarnybos, pažeminus pareigūno vardą, yra teisėtas ir pagrįstas.

Gyventojai, turintys informacijos apie pareigūnų vykdomas korupcinio pobūdžio ar kitokias neteisėtas veikas, prašomi apie tai informuoti Telšių apskrities VPK Imuniteto skyrių anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345, elektroniniu paštu: telsiuvpk.is@policija.lt
arba atvykti į policijos komisariatą (Karaliaus Mindaugo g. 1, Telšiai, 346-348 kab.).