Net devynis kartus teista po dviejų savaičių 47-ojo gimtadienio sulauksianti R. Aleksandrovič taip pat neslepia, kad norėdama išgyventi bandė prekiauti narkotikais čigonų tabore, kur gyvena jos teta.

„Pardavinėjau, nes neturėjau iš ko gyventi, gaunu tik neįgalumo pensiją, o valgyti juk norisi“, – prisipažino vyresnio amžiaus moterų šlovinamo dainininko motina.

Vilniaus miesto apylinkės teismas šią savaitę išnagrinėjo R. Aleksandrovič iškeltą baudžiamąją bylą dėl prekybos narkotikais ir psichotropinėmis tabletėmis. Kartu su ja prieš teismą stojo ir apie 10 metų narkotikais svaiginęsis 36 metų vilnietis Jaroslavas Klimenčukas. Jis buvo tas, kuris pareigūnams padėjo demaskuoti R. Aleksandrovič prekybą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Noras tik vienas – pasikeisti, nes pavargo nuo „tokio gyvenimo“

Sostinės Naujininkų mikroraje prie kiosko policijos pareigūnų sulaikytas vyras neneigė, kad yra apsvaigęs nuo heroino ir klonozepamo. Juos J. Klimenčiukas teigė pirkęs čigonų tabore.

Vyras teigė, kad išvakarėse buvo išėjęs iš darbo prekybos centre „Maxima“, todėl turėjo pinigų.

„Nuvažiavau į taborą, pastuksenau į vieno namo langą, tada pasakiau, ko man reikia, per orlaidę iškišusi ranką moteris paėmė pinigus, o paskui, gal po minutės, atnešė ir padavė keturis „čekius“ bei dvi tabletes“, – sakė J. Klimenčukas.

Jis tikino, kad nematė, kas jam pardavė narkotines ir psichotropines medžiagas. „Pirkdamas tu nematai, su kuo kalbi, nežinojau, kad ten R. Aleksandrovič, jos net nepažinojau“, – sakė kaltinamasis.

J. Klimenčukas tikino, kad po sulaikymo daugiau narkotikų nebevartoja. „Buvau reabilitacijoje, praėjau kursą, noriu toliau gydytis, noriu kažką daryti su šituo gyvenimu, jau pavargau“, – sakė jis.

Už 400-500 Lt per mėnesį dirbo nuo ryto iki vakaro

Keisti savo gyvenimą norėtų ir R. Aleksandrovič, tiesa, apie tai ji viešai kalbėjo ne kartą – šį pažadą buvo davusi ir šlovės spinduliais besimėgaujančiam savo sūnui. Bet žodžio moteris nesilaikė.

Apie 20 metų narkotikus vartojanti moteris sakė, kad po paskutinio teistumo išėjusi į laisvę bandė susitvarkyti savo gyvenimą, tačiau taip ir nesugebėjo. Išmokusi siūti ji įsidarbino siuvėja, tačiau po kelių mėnesių išėjo iš darbo.

„Išėjau, nes labai mažai mokėjo – po 400-500 Lt per mėnesį, o reikėjo dirbti nuo ryto iki vakaro, be išeiginių, todėl neišlaikiau – man labai skaudėjo nugarą, visą laiką sėdėdavau prie siuvimo mašinos“, – sakė ji.

Moteris užsiminė, kad dėl narkotikų vartojimo skaudėjo ir kojas – ant jų net buvo atsiradusios žaizdos. „Dabar jau užgijo“, – sakė ji, patikinusi, jog laisvėje lankėsi pas narkologus ir bandė atsikratyti narkotikų priklausomybės.

Bet nepavyko – moteris neslėpė, kad narkotikai jai buvo būtini kaip oras. „Per dieną man reikėjo maždaug gramo heroino“, – teisme pareiškė ji.

Jeigu būtų namuose buvusi teta...

R. Aleksandrovič pasakojo, kad tą praėjusių metų lapkričio 9-ąją, kai buvo sulaikyta, atvyko pas čigonų tabore gyvenančią savo tetą.

„Retkarčiais pas ją užsukdavau, ji duodavo man pavalgyti ar dar ką, – sakė R. Aleksandrovič. – Tada ji turėjo kažkur išeiti, todėl namuose likau viena. Ir nusprendžiau parduoti narkotikų – tuo metu kažkas priėjo prie lango, pastukseno, pasakė, jog reikia keturių „čekių“ ir dviejų tablečių“.

Moteris sakė, kad heroino už 300 Lt tą pačią dieną nusipirko vos tik atvažiavusi į taborą – esą iš nepažįstamo žmogaus. Klonozepamo tabletes ji sakė pirkdavusi prie Stoties, kartais vaistinėje.

„Pirkdavau po litą, o parduodavau po du ar du su puse“, – neslėpė R. Aleksandrovič.

Nors pareigūnai ir neužfiksavo, moteris prisipažino, kad tądien, kai buvo sulaikyta, narkotikus pardavė ir kitiems asmenims, pabeldusiems į jos tetos langą. Ji sakė, kad dozes pagamino „iš akies“ tiesiog virtuvėje ant stalo – heroiną supakavo į foliją, kurios nusipirko prie taboro esančioje parduotuvėje.

Paklausta, kaip buvo sulaikyta, R. Aleksandrovič sakė: „Kažkas pabeldė į langą, paprašė čekių, atnešiau, ištiesiau pro orlaidę ranką ir pajutau, kaip kažkas ją laiko ranką ir nepaleidžia, o kaip tik tuo metu į vidų užėjo policija“.

Moteris įsitikinusi, kad pati yra kalta, jog įkliuvo policininkams – esą jeigu namuose būtų buvusi jos teta, ji niekada nebūtų pardavusi narkotikų.

„Jeigu ten kažkas būtų buvę, tikrai man neleistų pardavinėti“, – prisipažino ji.

Siūlo įkalinti puspenktų metų

R. Aleksandrovič iškeltoje baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Jurkevičius sakė, kad pas dainininko motiną per kratą buvo rasta 3,5 g heroino bei 37 klonozepamo tabletės. Dar dvi tabletės ir trys „čekiai“ buvo rasti pas J. Klimenčuką.

Kaltinamiesiems atstovaujantis advokatas Ramūnas Vanagas sako, kad R. Aleksandrovič ir J. Klimenčukas pareigūnams padėjo atskleisti jų įvykdytus nusikaltimus, todėl teismas turėtų į tai atsižvelgti skirdamas jiems bausmę.

Tuo metu prokuroras J. Klimenčuką siūlo nuteisti vienerių metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

R. Aleksandrovič gresia gerokai griežtesnė bausmė – už narkotinių medžiagų įgijimą ir prekybą valstybinis kaltintojas siūlė skirti 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose.

Kokia bausmė jiems bus skirta, teisėja Nijolė Žimkienė žada paskelbti kovo 21-ąją. Iki to laiko R. Aleksandrovič ir toliau bus laikoma Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Nuotraukų galerijose – kaip pasikeitė R. Aleksandrovič: moteris šiandien, kai narkotikų nebevartoja, ir praėjusių metų lapkritį, kai buvo sulaikyta abstinencijos būsenos tabore:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)