Prokuratūra informuoja, kad į teisiamųjų suolą Rokiškio rajone gyvenančią 53 metų V. Č., jos 23 metų sūnų K. Č. ir kaimynystėje gyvenantį 33 metų V. L. atvedė vyro mirtimi pasibaigusios išgertuvės 2014 metų gruodžio 21 dieną.

V. Č. bute trijulei geriant su dar vienu kaimynu, 53 metų V. D., buto šeimininkė ėmė jam priekaištauti dėl neva anksčiau pavogtų pinigų. Moters paraginti, V. D. ėmė mušti ir sūnus, ir kaimynas. Nesiginantį vyrą mušė ir pati V. Č. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad nukentėjusiajam buvo suduota daugiau kaip 20 smūgių į įvairias kūno vietas.

Pamatę, kad sumuštasis neberodo gyvybės ženklų, V. L. ir K. Č. mikroautobusu kūną išgabeno į atokią vietą už kelių kilometrų ir paliko.

Netrukus įtariamuosius sulaikė policijos pareigūnai. Į BPC paskambinusi V. L. sugyventinė pranešė, kad į automobilį išnešamas ir kažkur išvežamas negyvas žmogus. Kitą rytą V. L. kriminalistams parodė, kur paslėpė nužudytąjį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apygardos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė. Pasak prokurorės, ypač kruopščiai ir profesionaliai tiriant šį nusikaltimą dirbo Panevėžio apskrities VPK Smurtinių nusikaltimų valdybos 2-ojo skyriaus vyresnioji tyrėja Ingrida Stasiukaitienė.

Prokurorės J. Sabaliauskienės teigimu, kaltinamieji savo kaltės dėl nužudymo nepripažino, kai kurie keitė parodymus, tačiau tai nuo apkaltinamojo nuosprendžio ir bausmės jų neišgelbėjo, jiems skirtos griežtos bausmės. „Viena iš dažniausių nužudymų per buitinius konfliktus priežasčių – besaikis alkoholio vartojimas. Ir šįkart žmogus neteko gyvybės per išgertuves,“ – sakė J. Sabaliauskienė.

Panevėžio apygardos teismas lapkričio 30 dieną visus tris kaltinamuosius pripažino kaltais dėl nužudymo veikiant bendrininkų grupėje. K. Č. teismas skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę, o jo motinai ir kaimynui – po 11 metų nelaisvės. Laisvėje nuosprendžio laukusi V. Č. buvo suimta teismo salėje.