Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas ketvirtadienį išnagrinėjo dvi administracinių teisės pažeidimų bylas, kuriose policijos kaltinimų dėl pelnymosi iš prostitucijos sulaukė ne kartą jau dėl to bausta 31 metų vilnietė Agnė Bondarytė, o jos 34 metų klientas A. Šantariovas kaltinamas naudojęsis prostitutės paslaugomis.

Policijos pareigūnų surašytuose protokoluose teigiama, kad A. Šantariovas balandžio 9-osios rytą, apie 10.40 val., savo namuose Vilniuje, Fabijoniškių g., pasinaudojo prostitucija užsiimančios A. Bondarytės paslaugomis. Už tai vyras merginai turėjo sumokėti 50 eurų atlygį, bet – nesumokėjo.

Šios istorijos policijos pareigūnai net nebūtų sužinoję, jeigu ne pats A. Šantariovas – jis merginai atsisakė sumokėti pinigus ir visiškai nuogą A. Bondarytę išvarė iš savo buto. Ši laiptinėje ėmė šauktis pagalbos – tą rytą namuose buvusi kaimynė merginai išnešė seną lietpaltį ir kėdę, o paskui iškvietė policijos pareigūnus.

Kai patruliai atvyko į daugiabutį Fabijoniškių g., mergina vis dar buvo laiptinėje, tiesa, ji jau buvo apsivilkusi striukę ir užsisegusi liemenėlę. Ji pareigūnams ji papasakojo, kad visą naktį praleido A. Šantariovo namuose, o kai ryte už seksualines paslaugas pareikalavo susimokėti, šis ją nuogą išgrūdo pro duris.

Tuo metu policijos pareigūnams duris atidaręs A. Šantariovas pareiškė, kad nieko apie merginą nežino – esą ją mato pirmą kartą, o pats tuo metu miegojo. Buto šeimininkas buvo neblaivus – jam nustatytas 2,28 prom. girtumas, jis buvo išvežtas į policijos komisariatą, o paskui turėjo „pailsėti“ areštinėje.

Prieš savaitę A. Šantariovas teisme pasakojo, kad su A. Bondaryte susipažino Vilniaus Senamiestyje ir ją parsivežė į namus tiesiog praleisti laiko – išgėrė, leido jai išsiskalbti savo drabužius, o ryte dar ir lytinių santykių turėjo. Tačiau merginai pinigų nemokėjo, nes esą nežinojo, kad ši yra prostitutė.

„Nesinaudojau prostitutės paslaugomis, jeigu būčiau žinojęs, kad ji prostitutė, net nebūčiau pasikvietęs į svečius, – teisme sakė jis. – Manau, kad ji man iš vakaro turėjo pasakyti, jog yra prostitutė ir aš turėsiu jai mokėti. Nemokėjau, nes, kiek žinau, Lietuvoje prostitucija yra draudžiama.“

Vyras tikino nežinojęs, kad „pažintis su mergina yra mokama“, o lytiniai santykiai su A. Bondaryte esą buvo „gal ir iš meilės“. Tiesa, tada jis neatskleidė, ar apie incidentą sužinojo jo žmona, kuri tą vakarą buvo išvažiavusi pas uošvius. „Akys nemato, širdis neskauda“, – prieš savaitę sakė jis, o ketvirtadienio posėdyje jau nebeslėpė, kad skandalingos istorijos paviešinimas jau pakenkė jo gyvenimui.

Tačiau kiek kitaip savo versiją išdėstė šalia Vilniaus esančiose Skaidiškėse gyvenanti A. Bondarytė – mergina neneigė, kad jau ne vienerius metus verčiasi prostitucija. „Buvau nustojusi prieš dvejus metus, bet neturėjau lėšų, todėl vėl pradėjau – buvau ir darbą susiradusi, bet reikėjo važinėti iš Skaidiškių, o tam neturėjau pinigų“, – sakė ji.

Mergina neslėpė, kad buvo ne kartą bausta už prostituciją, bet baudų nemokėjo. „Dirbti man neapsimoka, nes antstoliai tada visus pinigus atims“, – sakė A. Bondarytė.

Mergina neslėpė, kad pragyvenimui užsidirbdavo ieškodama klientų Stoties rajone. „Jį (A. Šantariovą – aut. past.) tada į Pylimo g. atvežė taksi vairuotojas, taip ir susipažinome, – teisme pasakojo A. Bondarytė. – Paskui su tuo pačiu taksi nuvažiavome pas šį vyrą į namus, susitarėme už 50 Eur pasėdėti, išgerti, vienu žodžiu... Jis namuose man pasiūlė išsiskalbti drabužius, sudėjau juos į skalbyklę. Paskui paprašiau jo susimokėti, mes susibarėme, nes jis nesutiko mokėti, taip visiškai nuoga atsidūriau laiptinėje, kaimynė iškvietė policiją, o man teko pasakyti, kaip viskas nutiko.“

Prostitutė tikino, kad lytinių santykių su A. Šantariovu neturėjo, nors šis teigė priešingai.

„Tikrai nebuvo, nes pinigus visada imu prieš lytinius santykius – tada ir susipykome, nes aš pinigų paprašiau iš anksto, – tvirtino A. Bondarytė. – Taip, lytiniai santykiai turėjo būti, bet kai nebuvo pinigų, tai jų ir nebuvo.“

„Tai pasitaikė blogas dėdė?“ – juokaudamas A. Bondarytės klausė teisėjas. „Taip, blogas dėdė“, – atsakė ji.

Mergina negalėjo paaiškinti, kaip visiškai nuoga atsidūrė laiptinėje – buvo labai girta.

Jeigu teisme bus įrodyti A. Šantariovui pateikti kaltinimai, jam už naudojimąsi prostitutės paslaugomis grės bauda nuo 86 iki 144 eurų. Tokia sankcija gresia ir dėl vertimosi prostitucija kaltinamai A. Bondarytei – jai iškelta byla taip pat perduota teismui. Nutarimus teisėjas žada paskelbti jau penktadienį.