Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad D. Kripas kartu su dviem kaunietėmis V. K. ir V. J. organizavo ir vadovavo prostitucijai. Anot ikiteisminį tyrimą kontroliavusios prokurorės, minėti asmenys buvo pasiskirstę vaidmenimis. D. Kripas surasdavo ir išnuomodavo butus, aprūpindavo buities reikmenimis, nustatydavo lytinių paslaugų įkainius.

Minėtos moterys turėdavo reklamuoti teikiamas „erotinio masažo“ paslaugas ir ieškoti naujų darbuotojų, priimti naujas merginas į darbą, nurodyti, jog naujos darbuotojos įsigytų verslo liudijimą, fotografuoti apsinuoginusias merginas, o nuotraukas talpinti internete. Jos taip pat turėjo kontroliuoti darbuotojas, skirstyti pinigus, spręsti iškilusias problemas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytos 22 merginos, iš kurių kas mėnesį D. Kripas galimai uždirbdavo nuo 3 iki 16 tūkst. litų, praneša Kauno apygardos prokuratūra.

Be to, D. Kripas kaltinamas tuo, jog, veikdamas bendrininkų grupėje su V. K., siekė nuslėpti neteisėtai vykdomą prostitucijos veiklą, todėl įsteigė uždarąją akcinę bendrovę, kuriai vadovavo V. K.

Taip pat D. Kripui ir V. K. pateikti kaltinimai, kad jie, siekdami išvengti teisinės atsakomybės už neteisėtai organizuojamą „erotinių masažų“ veiklą, gamino netikrus dokumentus: paslaugų teikimo sutarčių blankus, kuriuose nurodydavo melagingą informaciją.

Pareigūnai nustatė, kad ši nusikalstama veikla buvo vykdoma ne tik Kaune, bet ir Vilniuje išnuomotuose butuose.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato maksimalią iki šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.