Nesitikėjo būti sulaikytas

Įtariamasis sulaikytas Marijampolėje, netoli stoties, gavus gyventojų informaciją. Kaip įtariamasis nusigavo iš Gaižėnų kaimo į Marijampolę, nėra žinoma, bet, policijos duomenimis, automobilio E. Anupraitis nevairuoja.

„Sulaikymo jis nesitikėjo ir nespėjo pasipriešinti. Su savimi turėjo ginklą“, - teigė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

Pasak D. Pliavgos, įtariamasis galėjo planuoti išvažiuoti iš Marijampolės, tačiau tiksliai tai nėra žinoma.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius teigia, kad įvykio vietoje buvo paleistas mažiausiai 21 šūvis.

„Pagal sužalojimus galime pasakyti, kad buvo taikyta į gyvybiškai svarbias vietas. Iš to mes galime spręsti, kad įtariamasis turėjo aiškų tikslą nužudyti asmenis, nes po tokių sužalojimų išgyventi nėra galimybės“, - teigė D. Valkavičius.

Įtariama, kad E. Anupraitis nušovė savo mamą, tėtį, močiutę ir dėdę, tai yra tėvo brolį. Senelis buvo sužeistas į koją ir išvežtas į Kauno klinikas.

Prokurorai neslėpė, kad kyla įtarimas dėl E. Anupraičio sveikatos.

„Artimiausiu metu kreipsimės į medikus nustatyti jo psichinę būklę. Jis kol kas nėra apklaustas ir mes negalime pateikti duomenų. Po apklausos tikrai bus kreiptasi į teismą dėl įtariamojo suėmimo“, - teigė D. Valkavičius.

Ieškos motyvo

Teisėsaugos atstovai teigė, kad iškart gavus pranešimą apie nusikaltimą, žvilgsnis nukrypo į E. Anupraitį. Pareigūnai nusikaltimą vadina žiauriu ir cinišku.

„Mes ieškosime motyvo, kodėl žmogus taip pasielgė. Tačiau žiūrint į ateitį, aš spėju ir esu kaip blogas pranašas, kad mums ateityje bus vis sunkiau nustatyti motyvą. Jeigu pažiūrėtumėte į padarytus ypač žiaurius nusikaltimus, mes sveiku protu negalime paaiškinti, kodėl žmonės atima kitiems žmonėms gyvybes. Kiekvieną kartą mes susiduriame su ta pačia problema, kad vis sunkiau atrasti motyvą ir paaiškinimus“, - neslėpė D. Valkavičius.

Prokurorai teigė, kad šiurpi žmogžudystė buvo įvykdyta šeštadienio vakarą. E. Anupraitis su savimi turėjo legaliai gautą kovinį ginklą ir šovinių. Ginklui leidimą E. Anupraitis gavo kovo 1 dieną.

Prokurorai skaičiuoja, kad šaudydamas savo šeimos narius, įtariamasis ginklą turėjo užtaisyti mažiausiai du kartus.

„Buvo pauzės ir jis turėjo laiko susivokti, ką daro“, - teigė D. Valkavičius.

Kol kas prokurorai susilaiko nuo komentarų, kaip vyko nusikaltimas. „Mes atkursime įvykių seką ir atsakysime į šį klausimą“, - teigė D. Valkavičius.


4 žmonių lavonai

DELFI primena, kad netoli Kauno pirmadienio vakarą rastas kraupus radinys - Gaižėnų kaime rasti net keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis. Įtarimų šešėlis krito ant vieno iš nužudytųjų sūnaus.

Manoma, kad nusikaltimas galėjo būti įvykdytas ne pirmadienį. Kone pusšimtis pareigūnų šukavo kaimo apylinkes ieškodami įtariamojo. Tai iki šiol pareigūnams nežinomas, nė karto neteistas ir psichinėmis problemomis nesiskundęs jaunas vyras, dirbęs apsaugininku. Iš nužudymo vietos jis spruko pagrobęs ir du ginklus.

Antradienį E. Anupraitis sulaikytas Marijampolėje.

E. Anupraitis, kuris apibūdinamas kaip itin ramus žmogus ir geras studentas, įtariamas nušovęs tėvą Gintarą (gimusį 1967 m.), mamą Andželą (gimusią 1968 m.), senelę Genovaitę (gimusią 1942 m.) bei neįgalų tėvo brolį (gimusį 1979 m.). Įvykio vietoje taip pat rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras buvo ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę.

Po įvykio buvo pradėta didelio masto policijos operacija įtariamajam rasti.