Tai paaiškėjo trečiadienį Vilniaus apygardos teisme, kai buvo nagrinėjamas V.Jackienės skundas dėl Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro sprendimo skirti laikinąsias apsaugos priemones G.Jackos žmonos ir motinos Kazimieros Jackienės nuosavybei Vilniuje.

V.Jackienei ir G.Jackai prokurorai yra uždraudę skelbti bet kokią ikiteisminio tyrimo medžiagą, todėl prokuroro pateiktų įtarimų po teismo posėdžio jie nekomentavo.

DELFI žiniomis, įtarimai V.Jackienei gali būti susiję buvusio „Ekspress" banko prezidento Vladimiro Naiduno skundu. Maždaug nuo 1992-ųjų iki šiol pastarasis gyvena V.Jackienei priklausiusiame name sostinės Tyzenhauzo gatvėje.

Šį namą V.Naidunas nuomojosi, vėliau ketino įsigyti, tačiau sandoris neįvyko. Tarp V.Naiduno ir G.Jackos buvo kilęs civilinis ginčas, jį dar prieš šešerius metus buvo išsprendę Lietuvos teismai.

Gali būti, kad bankininkas prokurorams pareiškė, kad V.Jackienei sumokėjo apie pustrečio milijono litų už namą. Tačiau verslininkas ir jo sutuoktinė prokurorams nurodė, kad jokių pinigų negavo, esą to negali įrodyti ir pats bankininkas. Neoficialiai teigiama, kad bankininkas prokurorams net nepateikė jokio raštelio, galinčio patvirtinti pinigų sumokėjimo faktą.

V.Jackienė nesutinka su prokurorų pareikštais įtarimais. Tačiau jai ir G.Jackos motinai nuosavybe priklausantis turtas Tyzenhauzų g. buvo areštuotas.

Generalinės prokuratūros nutarimą G.Jackos žmona ir motina apskundė Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui, tačiau ikiteisminio tyrimo teisėjas prokuroro nutarimą paliko galioti. Moterys pavėluotai įteikė skundą Vilniaus apygardos teismui, tačiau teisėjas Vladislovas Lenkikas trečiadienį jį paliko nenagrinėtą. Artimiausiu metu V.Jackienė ketina dar kartą kreiptis į teismą ir prašys atnaujinti terminą skundui paduoti.

V.Jackienė savo skunde teismui buvo nurodžiusi, kad laikinosios apsaugos priemonės jai pritaikytos nepagrįstai. Tačiau prokuratūra mano kitaip – esą turto areštas gali padėti užtikrinti galimo ieškinio priteisimą bei teismo nuosprendžio, jeigu būtų skirtas turto konfiskavimas, vykdymą. Prokurorai tiria, ar V.Jackienei priklausantis turtas nėra įgytas iš nusikalstamu būdu uždirbtų pinigų.

Spauda buvo skelbusi, kad verslininkas G.Jacka iš „Ekspress" banko prezidento yra reikalavęs 200 tūkst. JAV dolerių bei organizavęs jo pagrobimą.

2000-aisiais buvo pasikėsinta į V.Naiduną - vyriškį bandyta susprogdinti Vilniuje, kai jis važiavo automobiliu „Lincoln". Pasak žiniasklaidos, iškart po to V.Naidunas neatmetė galimybės, kad susidorojimą galėjo užsakyti jo pažįstamas G.Jacka.

DELFI primena, kad Palangos verslininkas G.Jacka ne kartą siekė, kad teismas nutrauktų jo atžvilgiu Generalinėje prokuratūroje atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl sunkių nusikaltimų. Jis tikina, kad jį šmeižiantys asmenys siekia su juo susidoroti ir finansiškai sužlugdyti.

Spauda skelbė, kad G.Jackai Lietuvos teisėsaugininkai yra pateikę įtarimų prievartavus turtą, organizavus nužudymą bei sumušimą. Prieštaringos reputacijos verslininkas savo kaltę neigia.

Sunkiais nusikaltimais įtariamas vienas sudeginto Kurhauzo savininkų G.Jacka yra teistas tris kartus. Prokurorai tvirtina, kad pakanka duomenų, jog G.Jacka padarė jam inkriminuojamus nusikaltimus.

Anksčiau palangiškis ne kartą piktinosi, kad pareigūnai be reikalo aklai pasitiki suimtu Kauno nusikalstamo pasaulio atstovu Jonu Bielskiu, kuris esą duoda tendencingus parodymus tik siekdamas sušvelninti gresiančią bausmę. G.Jacka teigė, kad jis pats yra nukentėjęs nuo J.Bielskio, nes sumokėjo jam 10 tūkst. JAV dolerių išpirką už pavogtą „Mercedes Benz".

G.Jacka ilgą laiką praleido už grotų, tačiau į laisvę buvo paleistas už užstatą dėl prastos sveikatos. Jis buvo užvertęs prokurorus skundais dėl atliekamo tyrimo, nes, kaip pats nurodė teismui, labai aktyviai domisi savo baudžiamąja byla bei teise.

Verslininkas įsitikinęs, kad ateityje teismas jam paskelbs išteisinamąjį nuosprendį.