D. Valkavičius apibendrindamas situaciją dėl smurto prieš vaikus nevyniojo žodžių į vatą.

„Kūdikių žudymo mašina toliau važiuoja. Esu tikras, kad BK to neišpręs. Visuomenė serga. Nenoriu nieko nuvilti, tačiau su baudžiamąja teise mes tokių atvejų neišvengsime. Kalbant apie tokius nusikaltimus, mes gebame nustatyti žmones ir juos perduoti teismui. Tačiau tai problemos nesprendžia. Mes susiduriame su sveiku protu nepaaiškinamais dalykais, kai tėvai taip elgiasi su savo vaikais. Tik su visuomenės pagalba mes tai galime stabdyti“, - kalbėjo D. Valkavičius.

Prokuroras mano, kad neatsakingų tėvų elgesys susiformuoja matant savo aplinkos pavyzdį.

„Nėra vertybinio pagrindo, ant ko formuotųsi asmenybė. Tiek pernai, tiek šiemet situcija yra analogiška. Nenoriu būti blogu pranašu, tačiau manau, kad situacija nesikeis dar bent penkerius metus. Pažiūrėkite, kokie išradingi tėvai, kaip žudyti savo vaikus", - kalbėjo D. Valkavičius.

Vyriausiasis Kauno apygardos prokuroras teigė, kad dėl esamos situacijos turi susirūpinti ne tik teisėsauga, o visa visuomenė.

„Aš nematau, kodėl situacija turėtų keistis į gerąją pusę. Skaitant bylas sunku suvokti, iš kur toks žmonių žiaurumas. Nėra tokio nusikaltimo, kurio nepadarytų žmogus. Žmogus gali padaryti viską. Mes galime jį nubausti, bet kodėl taip yra? Visi turi dėl to susirūpinti", - kalbėjo D. Valkavičius.