Uniformuoti policijos pareigūnai Daukanto aikštėje prie Prezidentūros parvertė ant žemės S. Andreikėną, atėmė iš jo bakelius su benzinu, surakino jo rankas antrankiais ir išsivežė.

Laikinasis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Valerijus Rapšys sakė BNS, kad prokuratūra ketina "tiksliai juridiškai" įvertinti įvykį. Prokuroro teigimu, S. Andreikėnas nėra sulaikytas.

Susideginti ketinęs S. Andreikėnas buvo apsijuosęs diržu su benzino bakeliais, iš atsineštos talpos apšlakstė benzinu grindinį aplink save ir įžiebė žiebtuvėlį. Priešindamasis policijos pareigūnams, jis apipylė vieną policininką benzinu ir grasino jį taip pat padegti.

Incidentą aikštėje stebėjo praeiviai, Prezidentūros pareigūnai.

S. Andreikėną į Vilnių savo automobiliu atvežė Lietuvos laisvės sąjungos Tauragės skyriaus pirmininkas Saulius Oželis.

Prieš mėgindamas susideginti, S. Andreikėnas užsuko į Katedros aikštę, kur vaikščiojo, meldėsi.

Nuo Katedros aikštės iki Prezidentūros S. Andreikėnas atėjo pėsčiomis, nereagavo į gausiai susirinkusius žurnalistus, o nuėjęs į Daukanto aikštės vidurį bandė susideginti.

Vedamas pareigūnų į mašiną, S. Andreikėnas tvirtino, jog jeigu jam nebus sumokėti pinigai, jis vėl pakartos "šias akcijas", o pareigūnų elgesį jį sulaikant pavadino "brutaliu".

S. Oželis, incidentą stebėjęs iš šalies, žurnalistams sakė, kad žinojo, jog S. Andreikėnui nepavyks susideginti.