„Pastato valdytojai pranešė, kad išdaužyti mūsų būstinės langai“, – sakė jis, važiuodamas į būstinę įsitikinti, ar tikrai taip atsitiko.

Jau pasiekęs incidento vietą ir iškvietęs policiją A. Rudomanskis papasakojo, kad buvo išdaužti du langai. Tiesa, tik vieną iš jų pavyko pramušti ir įmesti į vidų buteliuką su užrašu „tirpiklis“. Kito lango išdužo tik išorinis stiklas.

„Atrodo, lyg jie labai skubėjo, todėl ne iš visos jėgos metė, – svarstė pašnekovas. – Visoje būstinėje tvyro acetono kvapas. Penktadienį vakare išvažiavau po 23 val. ir viskas buvo tvarkoje, o apie išdaužtus langus man pranešė šiek tiek po 6 val. Vadinasi, jie darbavosi naktį. Apsauga sakė, kad apie 2.30 val.“

Pasak A. Rudomanskio, iš viso chuliganai metė du buteliukus su degiu skysčiu, iš kurių vienas pro išdaužtą langą įkrito į patalpas, o kitas, atsitrenkęs į grotas, nukrito ant žemės ir sudužo. Būstinės viduje esą tvarkinga, tik ant grindų nukrito keletas šukių.

Asociacijos atstovo teigimu, iš pradžių buvo mesti keli akmenys, norint išdaužti stiklą. Tarp šukių įstrigo bent trys akmenys.

Šeštadienį Vilniuje rengiamos homoseksualų ir jiems prijaučiančiųjų eitynės „Už lygybę“, kuriose ketina dalyvauti keli šimtai ne tik paprastų lietuvių, bet ir politikų, mūsų šalyje dirbančių diplomatų, bet ir švečių iš užsienio, įskaitant žinomų tarptautinių organizacijų atstovus.

Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas eitynių išvakarėse teigė, jog saugumą renginio metu užtikrins iki 800 pareigūnų. Jie turės teisę tikrinti visus įtartinus asmenis ir neleisti į renginio teritoriją įsinešti ne tik akmenų, pagalių ar degaus skysčio, bet ir kiaušinių bei pomidorų.

K. Lančinskas pripažino negalįs užtikrinti, kad net sutelkus tokias pajėgas jokių incidentų per renginį, jei jis vis dėlto vyks, nebus. „Negalime garantuoti, kad minioje neatsiras psichiškai nesveikas žmogus“, – sakė K. Lančinskas. „Rizikos laipsnis tam tikriems incidentams yra aukštas. (...) Mūsų darbas yra užtikrinti, kad incidentų mastas būtų kuo mažesnis ir dalyviai nukentėtų kuo mažiau“, – pridūrė jis.

Penktadienį spaudos konferencijoje K. Lančinskas tvirtino, kad trečiadienį prasidėję „Baltic Pride“ renginiai, vienas iš kurių yra eitynės, vyksta ramiai ir be didesnių incidentų.