Jaunuoliai atsakė, kad jokių popieriukų neturi. Tai supykdė hašišo mėgėjus, jie pasidarė agresyvūs ir puolė tris vaikinus (kaip vėliau paaiškėjo, Karo akademijos kariūnus). Tikėtina, kad kariūnai būtų be vargo sudoroję hašišo mėgėjus, tačiau jie stengėsi išvengti muštynių. Nepaisant to, vienas iš užpuolikų galva smogė vaikinui į veidą. Karinės disciplinos saistomiems kariūnams neliko nieko kito, tik iškviesti policiją.

Užpuolikai pabėgo, bet prie ežero greitai atlėkė net trys policijos patrulių ekipažai. Liudininkai nurodė, kur link nubėgo chuliganai. Pareigūnai juos greitai surado, sulaikomi vyrukai priešinosi, bet buvo mikliai suguldyti ant žemės. Pasak pareigūnų, jie elgėsi neadekvačiai, vienas, jau gulėdamas surakintas, daužė galvą į žemę.

Beje, hašišo pas juos nerasta. Jie policininkams aiškino esantys iš Kauno, po kelis kartus „sėdėję“ ir nieko nebijantys. Abu sulaikytieji už muštynes išvežti į komisariatą. Ten nustatyta, kad jie neblaivūs - vienam nustatytas 1,11 prom. girtumas, kitam - 1,03 prom. Paaiškėjo, kad vienas iš jų tikrai kaunietis, kitas registruotas Vilniuje.

Vėliau policija gavo pranešimą iš ligoninės - medikai konstatavo, kad vaikinui, kuriam buvo smogta galva į veidą, sulaužyta nosis.