Nustatyta, kad avarijų kaltininkė buvo neblaivi. Iškart po įvykio pasigirdo spėjimų, kad moteris prie vairo sėdo atšventusi profesinę šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Tačiau ji tikino, kad tądien jos nuotaika buvo anaiptol ne šventinė.

„Iš ryto į darbą ėjau pakilios nuotaikos – juk mokytojų diena. Bet greitai ją sugadino įžūliai nusiteikę keli paaugliai, kurie tiesiog terorizavo ir pamokų, ir pertraukų metu. Jaučiau didžiulę įtampą, o reikėjo valdytis ir ramiai dirbti savo darbą“, - pasakojo jau daugiau kaip dešimt metų mokytoja dirbanti alytiškė.

Švęsti tądien jau nenorėjusi moteris po darbo užsuko pas vaikystės draugę. „Norėjosi išsikalbėti“, - sakė mokytoja.

Ji tikino, kad nebuvo išgėrusi tiek, jog jaustųsi negalinti vairuoti. Todėl vakare sėdo prie vairo ir išvažiavo, bet sėkmingai savo kelionės tikslo nepasiekė.

„Neturiu problemų dėl alkoholio, bet tądien patirta įtampa, matyt, padarė savo“, - kalbėjo pedagogė, labai išgyvenanti dėl savo poelgio ir galimų jo pasekmių.

Įstaigos, kurioje ji dirba, direktorė buvo nustebinta tokio mokytojos elgesio – ji sakė niekada anksčiau nemačiusi mokytojos išgėrusios.

„Nei kelionėje, nei kur nors kitur tokių dalykų nepastebėjau. Pasitarsiu su juristu, ką daryti tokiu atveju. Tokio atvejo progimnazijoje dar nebuvę. Nubausti lengviausia, bet visi mes klystame. Mokytojo įvaizdis mokykloje labai svarbus. Viena vertus pykstu, bet galvoju, kad mokytojas – irgi žmogus“, - sakė įstaigos vadovė, teigusi, kad mokytojai greičiausia bus skirta drausminė nuobauda.

Apie savo vakarykščius „nuotykius“ mokytoja direktorei ketvirtadienį atėjusi į darbą pasisakė pati.

„Klausiau: bet negi reikia dėl to išgėrus alkoholio sėsti prie vairo? Negi gali taip paveikti? Mokytoja niekada nebuvo bausta. Ji dar jaunas žmogus. Ką ji darytų, jei ją atleistumėme iš darbo? Ji ir taip turės pamoką visam gyvenimui“ – svarstė direktorė.