Penktadienį, balandžio 22-ąją, 15.56 val., Vilniuje, Lazdynuose, stadione prie Ąžuolyno progimnazijos, buvo užpulta 20-metė studentė G. P.

Nukentėjusioji teigė, kad ją, einančią į lengvosios atletikos treniruotę po paskaitų Vilniaus universitete, du vyrai pargriovė ant žemės ir įmurkdė į balą. Įspyrę ėmė grasinti aštriu virtuviniu peiliu, rėkti, kad atiduotų telefoną, išplėšė jį iš rankos, ir peiliu negiliai perrėžė dešinės rankos venas. Gavę mobilųjį, pasileido bėgti.

Patyrusi didelį šoką studentė pašoko iš balos, į kurią buvo pargriauta, ir spiegdama iš visų jėgų puolė vytis užpuolikus. Taip ji sėkmingai atkreipė praeivių dėmesį.

Vienas pro šalį ėjęs vaikinas iškvietė policiją ir kartu vijosi plėšikus, sprunkančius pro vaikų lopšelį-darželį „Pakalnutė“. Kitas vyras taip pat sureagavo į merginos klyksmą: paskambino policijai ir nuramino panikuojančią nukentėjusiąją. Policija reagavo greitai, atvyko 3 ekipažai su tarnybiniu šunimi vos per keletą minučių, tačiau įtariamieji jau buvo pabėgę.

Mergina pasakojo, kad ją užpuolę vyrai buvo maždaug 25-erių metų. Vienas buvo apsirengęs juoda striuke, nešėsi juodą kuprinę, dėvėjo tamsius džinsus, buvo šviesių trumpų plaukų, melsvų akių. Jo dantys buvo papilkėję, o ant veido nuo lūpų smakro link buvo kelios atviros kruvinos žaizdos. Pasak nukentėjusiosios, jis atrodė kaip narkomanas.

Kitas dėvėjo baltą striukę, tamsias kelnes, buvo juodaplaukis, ilgesnių plaukų. Abu užpuolikai aukšti, vidutinio sudėjimo.

G. P. bus atlikta ekspertizė dėl kūno sužalojimų. Fiziškai ji nukentėjo nesmarkiai, tačiau patyrė didelį emocinį šoką. Kriminalinės policijos Nusikalstamų veikų registravimo skyrius dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.