Tačiau prostitutė nutarė netylėti – po egzekucijos vidury nakties mergina pėsčiomis sugrįžo į Stoties rajoną ir išsikvietė policijos pareigūnus. Netrukus buvo sulaikyti ir prievartautojai – girti vyrai toliau linksminosi netoliese esančiame greitojo maitinimo restorane.

Orgija su prostitute trims vilniečiams baigėsi liūdnai – Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad jie, veikdami bendrininkų grupėje, prostitutę seksualiai prievartavo.

Tačiau savo elgesį už grotų teks apmąstyti tik vienam kaltinamajam – merginą į gabaliukus supjaustyti grasinęs Dmitrijus Filistovičius pataisos namuose turės praleisti pusantrų metų.

Tuo metu jo bičiuliai Igoris Piliušenka ir Artūras Fedotenkovas gavo galimybę pasitaisyti – teisėjai jiems skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui. Šiuo metu nuteistieji nuo 22 iki 6 val. negalės išeiti iš namų, jeigu tai nesusiję su darbu ar mokymusi, bei neišvykti iš Vilniaus be jų priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Pasak teismo, realia laisvės atėmimo bausme nuteistas „D. Filistovičius, veikdamas kartu su I. Piliušenka ir A. Fedotenkovu, kaip bendrininkų grupė, pasinaudodami palaužtu nukentėjusiosios pasipriešinimu, D. Filistovičiui panaudojus nukentėjusiosios atžvilgiu psichinį ir fizinį smurtą, tenkino savo lytinę aistrą oraliniu būdu su nukentėjusiąją prieš šios valią.“

Bylos duomenimis nustatyta, kad Stoties rajone dirbusi prostitutė seksualinę prievartą patyrė 2012 m. spalio 25-osios naktį Vilniuje, Liepkalnio g.

Ne vienerius metus naktimis prostitucija besiverčianti nukentėjusioji teisme pasakojo, kad tą naktį buvo Sodų g., kai prie jos privažiavo automobilis „Audi“.

„Vairuotojas pasiūlė 50 litų (beveik 15 eurų) už tai, kad jam suteikčiau seksualines paslaugas oraliniu būdu – automobilyje buvo tik šis vaikinas, bet jis man pasirodė įtartinas, todėl paprašiau savo draugės Rimantės, kad užsirašytų automobilio valstybinį numerį, o pati atsisėdau į priekinę keleivio sėdynę šalia vairuotojo“, – pasakojo mergina.

Nepažįstamasis merginai pasiūlė nuvažiuoti į automobilių stovėjimo aikštelę Liepkalnio g. „Kai atvažiavome, jis iš karto padavė pinigus – kaip tik tuo metu pamačiau, kaip prie automobilio pribėga kažkoks vyras, jis atidarė dureles, mane ištempė iš automobilio ir nutempė į krūmus prie kapinių“, – sakė ji.

Čia prostitutė buvo priversta patenkinti du vairuotojo draugus. „Jeigu nedarysi, kas tau liepta, būsi papjauta“, – pareiškė vienas jų.

„Verkiau ir prašiau, kad mane paleistų, buvau labai išsigandusi, bet manęs niekas neklausė – neturėjau galimybės priešintis, nes esu žymiai silpnesnė ir visą laiką mane laikė už plaukų, o kai bandžiau priešintis, mane tempė prie savęs ir atgal“, – sakė nukentėjusioji.

Pasilinksminę vyrai nutarė nutarė nuvažiuoti iki parduotuvės, pakeliui mergina vėl buvo priversta „dirbti“ automobilyje. Girtai kompanijai buvo vis maža, todėl netrukus jie vėl grįžo prie kapinių, kur toliau tyčiojosi iš merginos.

„Bijojau, todėl paklusau jų reikalavimams, – sakė prostitutė. – Mane guodė tik tai, kad viskas turėjo tuoj baigtis... Tada vienas vyras vėl mane nusitempė prie kapinių ir liepė čia man stovėti. Sakė, kad supjaustys mane į gabaliukus, jeigu kam nors pasiskųsiu, o pats grįžo į automobilį ir jie visi kartu išvažiavo.“

Vyrams išvažiavus prostitucija besiverčianti mergina pamatė, kad striukėje nėra pinigų – 130 Lt (38 eurų). Į šią sumą įėjo ir 50 Lt, kuriuos jai buvo davęs vaikinas, ją atsivežęs į aikštelę. Apie šį klientą mergina atsiliepė teigiamai – esą jis ne kartą bandė tramdyti savo draugus, prašė ją palikti ramybėje, net vienu metu buvo apkabinęs ir sakė, jog viskas bus gerai, bet ji vis tiek privalo daryti tai, ko prašo jo draugai.

„Iš kapinių nuėjau susitikti su drauge, iškviečiau policijos pareigūnus, kuriems atvykus,  papasakojau situaciją ir kartu išvažiavau ieškoti tų vaikinų – prie „McDonald's“ restorano pastebėjau tą patį automobilį“, – sakė ji.

Įtariamieji iš karto buvo sulaikyti – jie prisipažino iš karto net nesupratę, ko iš jų nori pareigūnai. Savo kaltės jie neįžvelgė ir baudžiamąją bylą nagrinėjant teisme – teismo salėje iš demonų angelais virtę kaltinamieji pažymėjo, kad nukentėjusioji yra prostitutė ir savo noru noru sutiko teikti seksualines paslaugas už pinigus.

„Ji buvo prostitutė, kuri turėjo mus patenkinti“, – dėstė jie. Tiesa, vyrai pripažino, kad už paslaugas sumokėjo tik jų bičiulis, merginą atsivežęs iš Stoties rajono.

D. Filistovičius neigė, kad prieš merginą vartojo fizinį ir psichologinį smurtą, taip pat pabrėžė, kad nukentėjusioji laisvai galėjo pasprukti ar šauktis pagalbos.

„Tenkindami su nukentėjusiąja lytinę aistrą, mes suvokėme kaip laisvanoriškus, abipusiu sutikimu vykusius lytinius santykius – atsižvelgiant į nukentėjusiosios pasirinktą būdą gauti pajamų, t.y. užsiiminėti prostitucija, mes nesuvokėme, jog nukentėjusioji, neva, yra verčiama tenkinti lytinę aistrą prieš savo valią, visiems buvo žinoma, jog atvežta mergina yra prostitutė, todėl lytinės aistros tenkinimą supratome kaip susitarimo įgyvendinimą, kadangi manėme, jog už merginos teikiamas seksualinio pobūdžio paslaugas buvo sumokėta“, – nurodė D. Filistovičius.

Kaltės neįžvelgė ir I. Piliušenka, kuris aiškino, kad prostitutei niekas negrasino, o ši net „nesakė, kad nenori tenkinti aistros oraliniu būdu, nešaukė pagalbos, tuo metu neverkė, nesistengė pabėgti, nenaudojo nei vieno iš automobilyje buvusių asmenų atžvilgiu fizinio, psichinio poveikio ar kokio kito būdo, kuriuo ji aiškiai ir vienareikšmiškai būtų išreiškusi savo nenorą ir atsisakymą tenkinti kieno nors aistrą oraliniu būdu.“

Vyras taip pat nurodė, kad prostitutė kerštauja ir juos apkalba, nes tarp jų kilo konfliktas dėl to, jog, pasak nukentėjusiosios, po įvykio ji pasigedo 130 Lt ir dėl to, kad jai nebuvo sumokėta už suteiktas seksualines paslaugas.

„Maniau, kad už lytines paslaugas prostitutei apmokėta, todėl paprašiau, kad ji patenkintų mane oraliniu būdu, ir ji tai padarė nieko neverčiama, laisva valia“, – teisme aiškino šiuo metu studijuojantis A. Fedotenkovas.