Trečiadienio vakarą, apie 19.30 val., Kelmės r., Bagužių k., sustabdytas įtarimą sukėlęs „VW Passat“, prie kurio vairo sėdėjo Kelmės rajono gyventojas (gimęs 1978 m.), praneša policija.

Patikrinus vairuotojo dokumentus, paaiškėjo, kad nuojauta automobilį sustabdžiusių Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnų neapgavo.

Vyras „VW Passat“ valdė neturėdamas tam teisės – prieš pusmetį ją prarado, prie vairo sėdęs neblaivus. Suprasdamas, kad neatsakingas poelgis jam brangiai kainuos, vairuotojas operatyviai surezgė planą – telefonu suskubo kviestis „pagalbos“.

Pareigūnams bendraujant su vairuotoju, netrukus į įvykio vietą „Volvo“ automobiliu atskubėjo pažeidėjo bosas.

Bandydamas išgelbėti savo darbuotoją nuo gresiančios baudos, pareigūnams jis pasiūlė „susitarti“.

Nors vyras buvo įspėtas apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę už kyšio siūlymą, pilietis perspėjimo nepaisė ir pareigūnui į rankas įbruko pinigus.

Padavęs tris kupiūras po 20 eurų, vyras (gimęs 1978 m.) pridūrė: „Čia jums abiem, vakarieneiׂ“.

Kartu su pinigais, papirkti valstybės tarnautojus bandęs asmuo pareigūnams davė ir vizitinę kortelę.

„Teikiame įvairias žemės kasimo darbų paslaugas, paskambinkite, pagelbėsime ir jums“, – kaip priedą prie pinigų pasiūlė bendrovės vadovas.

Už „VW Passat“ vairavimą neturint tam teisės, vairuotojui gresia piniginė bauda iki 700 eurų. O savo pavaldinį bandęs „išpirkti“ vyras sulaikytas bei patrauktas baudžiamojon atsakomybėn – jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas).

Telšių apskr. VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai įspėja eismo dalyvius, kad bet koks bandymas papirkti, siekiant išvengti atsakomybės, visais atvejais vertinamas principingai. Korupcija policijoje netoleruojama, todėl vairuotojai raginami elgtis atsakingai, o pažeidus Kelių eismo taisykles, pripažinti savo kaltę ir sumokėti paskirtą baudą. Atminkite, kad valstybės tarnautojui pasiūlytas kyšis jūsų problemos neišspręs, tačiau teistumas turės įtakos visą likusį gyvenimą. Tad pamąstykite, ar verta?