Sargybos bokštelyje apie 23 val. 45 min. ketvirtadienį budėjęs būtinosios karo tarnybos eilinis 19-metis Mantas Tursa iššovė iš tarnybinio automato AKS ir sužalojo sau koją.

Pradėjęs tarnybą ketvirtadieni vakarą, pagal įprastą tvarką, karys nuolat pranešdavo apie padėtį. Prieš vidurnaktį jis pranešė, kad susižalojo koją.

VRM I pulko vadovybė tiria, ar karys iššovė netyčia, ar tai padarę sąmoningai, norėdamas susižaloti. Tiriamos įvairios įvykio versijos - nenoras tęsti tarnybą, asmeninės problemos.

Gali būti, kad karys susižalojo tyčia, nes automato laikymo padėtis rankose leidžia manyti, kad karys į koją iššovė tyčia.

Netrukus po įvykio M. Tursa buvo nuvežtas į Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninę. Medikai jam diagnozavo atvirą kojos lūžį.

Pasak VRM I pulko vadovybės, Iš Anykščių kilęs M. Tursa tarnybą pradėjo pernai lapkritį. Karys buvo linksmas, turėjo draugų, tarnyba jam sekėsi.

Sekmadienio naktį Vilniaus griežto režimo pataisos darbų kolonijos sargybos bokšte šūviu automato nusišovė 19-metis eilinis šaulys Mindaugas Matukaitis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją