Policijos elektroninių paslaugų sistema buvo kuriama ir tobulinama beveik du metus ir visuomenei taps prieinama nuo lapkričio 1-os dienos.

Tad nuo šiol pranešti apie nusikaltimus, įvykius ar kitus teisės pažeidimus policijai bus galima užpildant specialias formas interneto svetainėje www.epolicija.lt, siunčiant laišką elektroniniu paštu epolicija@policija.lt arba siunčiant trumpąją žinutę (SMS) ar daugiaformatį pranešimą (MMS) telefonu 8 614 34567.

Be to, pranešimus gyventojai galės teikti tiek anoniminiu būdu, tiek identifikavę savo tapatybę elektroninėmis tapatybės nustatymo priemonėmis.

Pastariesiems sistemoje bus lengvai prieinama informacija apie jų pranešimo priėmimą, nagrinėjimo eigą, institucijos, įstaigos ar pareigūno priimtą sprendimą dėl pranešimo.

Šią informaciją autorizuotą pranešimą pateikęs asmuo gaus ir elektroniniu paštu bei trumposiomis žinutėmis (SMS).

Projekto vadovas Tomas Stankevičius, pažymi, jog sukurta elektroninių policijos paslaugų sistema aktuali ir gyventojams, ir policijos sistemos darbuotojams.

„Naudojantis elektroninių policijos paslaugų sistema, gyventojams kai kuriais atvejais nebereikės vykti į policijos komisariatą. Elektroniniu būdu pranešimą policijai jie galės pateikti tiesiog iš namų, darbo ar įvykio vietos. Tuo metu policijos darbas taps efektyvesnis, o dėl paslaugų viešumo – skaidresnis“, sako T. Stankevičius.

Projekto įgyvendintojai atkreipia dėmesį, jog naujoji sistema ir telefono numeris 8 614 34567 yra skirti ne skubiajai pagalbai gauti.

Anot Lietuvos policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio, naujoji sistema leis veiksmingiau ir operatyviau organizuoti policijos darbą bei taupyti visų laiką.

„Šios paslaugos elektroninėje erdvėje padės sutaupyti policijos pareigūnų ir asmenų, kurie kreipiasi su pranešimais, darbo laiką.

Sistemoje gyventojai taip pat galės rezervuoti laiką susitikimui su policijos sistemos darbuotoju ar atšaukti jau suplanuotą susitikimą, tad bus išvengta kartais nemažai laiko atimančių datų ir laiko derinimo procedūrų telefonu“, – sako Lietuvos policijos generalinis komisaras.

Ateityje naujoji sistema bus papildyta ir kitomis policijos elektroninėmis paslaugomis. Jau artimiausiais metais gyventojams bus sudarytos galimybės pateikti policijai elektroninius prašymus, susijusius su ginklais, pirotechnikos priemonėmis, asmens ir turto sauga.