Atsitiktinai įvykį matęs praeivis neleido pasprukti senolės skriaudikui, jį sulaikė ir perdavė į įvykio vietą atskubėjusiems policijos pareigūnams, praneša Šiaulių policija.

Nustatyta, kad moterį apiplėšęs asmuo yra gerai policijai žinomas, jau keturis kartus už įvairius nusikaltimus teistas 33 metų V. K. Įtariamasis pareigūnams prisipažino, kad prieš tai buvo su draugais išgėręs alkoholio (nustatytas girtumas 2,3 promilės). Vaikščiodamas Dainų mikrorajono gatvėmis pastebėjo senyvą moteriškę, kuri rankose turėtą piniginę įsidėjo į medžiaginį maišelį. Nesmarkiai pečiu stumtelėjęs senolę, griebė už jos rankose turėto maišelio ir bandė pasprukti.

Pagrobti daiktai rasti ir grąžinti nukentėjusiajai. Plėšimą įvykdęs V. K. iškart buvo uždarytas į areštinę. Tik liepos mėnesį iš įkalinimo įstaigos grįžęs ir Šiaulių rajone apsistojęs V. K. vėl laiką leis ant tardymo izoliatoriaus gultų, nes lapkričio 28 d. teismas sankcionavo jo suėmimą vienam mėnesiui.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato duomenimis, tai jau šeštasis plėšimas įvykdytas Dainų mikrorajone lapkričio mėnesį. Keturios tokio pobūdžio nusikalstamos veikos jau išaiškintos.