Šeštadienį apie 12.30 val. policija Kauno rajone sulaikė girtą 71-erių vietos gyventoją, įtariamą smurtu prieš 2 ir 4 metų vaikus. Policiją iškvietė 21-erių kaimynas Gytis. Jis DELFI pasakojo, kad sėdėdamas prie namų garažo išgirdo rėkiantį senolį. Pasižiūrėjęs iš arčiau, pakraupo pamatęs, kad šaukiama ant verkiančių vaikų. O tada išvydo, kad Jonas (įtariamasis) pliauska ėmė daužyti vaikams per kojas ir rankas. Gytis nuskubėjo padėti vaikams, kurie buvo pririšti prie suoliuko. Ant vaikų rankų ir kojų matėsi raudonos smurto žymės. Tai matosi ir vaizdo medžiagoje. Tada iškvietė policiją.

Motina stebėjo ir nieko nedarė

Pareigūnai patikrino senolio blaivumą. Jam nustatytas 1,04 promilės girtumas. Surakintas antrankiais buvo išvežtas į komisariatą kartu su jauna nukentėjusių vaikų motina, kuri egzekucijos metu buvo namie ir viską stebėjo, bet nieko nedarė. Vaikai buvo perduoti medikams. Jų likimas kol kas - neaiškus, tikėtina, kad jie bus perduoti laikinajai globai.

Prabilo įtariamojo buvusi marti: nuo jo kentėjo ir mano šeima

Sužinojusi apie šį incidentą, prabilo ir buvusi vaizdo įraše matomo įtariamojo Jono marti. Sandra tvirtino portalui DELFI: „Esu 100 proc. įsitikinusi, kad tai jo darbas, ir tikiuosi, jis bus atitinkamai nubaustas. Nuo šio antžmogio smurto protrūkių kentėjau ir aš, ir mano maži vaikai.“

Vaizdo medžiagoje matomo seno vyriškio buvusia marti prisistačiusi moteris pasakojo, kad prieš 7-erius metus išsiskyrė su jo sūnumi. Anksčiau jai teko gyventi su įtariamuoju ir patirti daug žiaurumo: „Tas senis taip pat elgėsi su mano vaikais: ir su šakėmis, ir stora štanga lupti puldavo. Ir man pačiai buvo nugara kelis kartus trūkusi, nes stodavau kaip pantera ginti savo vaikų. Tas žmogus — nesveikas, gyvulys.“

Koks tėvas, toks ir sūnus?

Girdint šią istoriją, kyla klausimas, kodėl vaikų neapgynė tėvai. Sandros, kuri teigia gerai pažįstanti įtariamąjį, teigimu, prieš vaikus smurtaujama nuolatos. Vaikų motina jų negina, nes yra labai jauna (vos 23-ejų metų) ir užguita taip pat agresyvaus vyro. Šis žymiai vyresnis - 38-erių ir nekenčia vaizdo medžiagoje matomų skriaudžiamų berniukų, nes jie - ne jo. Sandros teigimu, jis taip pat smurtautojas, jau du kartus teistas už tai, kad žiauriai sumušė savo sūnų.

„Kas baisiausia, kad gegužės 11 d. porai gimė mergaitė. Jos likimas bus toks pat, jeigu vaikas nebus išgelbėtas. Man taip tų vaikiukų gaila, pati juos pasiimčiau. Socialinės darbuotojos dirba labai aplaidžiai. Vaikai nuolat kapojami, lupami, bet niekas iki šiol neatkreipė dėmesio“ - vos tramdydama ašaras pasakojo Sandra.

„Tai tikrai jis, tikiuosi, bus žiauriai nubaustas“

Įtariamojo buvusi marti neslėpė pykčio vaizdo medžiagoje matomam įtariamajam. Ji pasakoja, kad vyras vaikus puldavo lupti už bet kokį menkniekį - nuskintą uogą, nuskabytą lapelį. Taip pat neduodavo valgyti, slėpdavo maistą. Jei mažyliai imdavo maistą, liepdavo dėti rankytes ant stalo ir skaudžiai daužydavo su musgaudžiu.

Sandra teigia, kad senasis vyriškis gyvena kartu su savo sūnumi, naująja marčia bei jos vaikais. Turi ir žmoną. Su ja irgi pasikolioja.

„Jis yra smurtautojas ir blaivus, ir išgėręs. Žiauriai elgiasi ne tik su vaikais, bet ir gyvūnais. Jam kačiuką nudurti - vienas juokas. Jis nekels rankos, jeigu gali gauti atgal. Užtat prieš bejėgius - vaikus, gyvūnus - visada parodys savo jėgą. Tikiuosi, bus žiauriai nubaustas.“