Jis įtariamas spalio 11-osios rytą Veisiejuose esančioje pėsčiųjų perėjoje galėjęs automobiliu kliudyti 16-metį Veisiejų technologijų ir verslo mokyklos moksleivį.

Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas tuomet, kai tyrėjai turi įtarimų, kad asmuo galėjo padaryti nusikalstamą veiką, tačiau jų nepakanka įtarimams pareikšti.

Vidaus tyrimą dėl pareigūno galimai padarytos nusikalstamos veikos pradėjo ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto tarnybos pareigūnai. Jie išplatino viešą prašymą atsiliepti įvykį Veisiejuose mačiusius asmenis.

Redakcijos žiniomis, nors vieta, kur perėjoje policininkas galimai kliudė einantį moksleivį, yra filmuojama vaizdo kameromis, peržiūrėję jų įrašus pareigūnai tvirtų įrodymų apie įvykio aplinkybes nerado.
Tuo tarpu pats policininkas M. Kauzonas kitą dieną po įvykio pasiprašė išleidžiamas atostogų. Toks prašymas buvo patenkintas. Neoficialiais duomenimis, tą pačią dieną vyras išskrido į JAV.

Aiškėja, kad vienu geriausių Druskininkų policijos komisariato patrulių įvardijamas M. Kauzonas ne pirmą kartą turi reikalų su teisėsauga.

Tik pradėjęs dirbti policijoje, šis policininkas vos išvengė atsisveikinimo su tarnyba, kai buvo sukėlęs autoįvykį, kurio metu žuvo jaunas Veisiejų miestelio gyventojas.

2008 metų birželio 26-osios vakarą Druskininkų policijos komisariato patrulio M. Kauzono vairuojamas automobilis „Audi 80“, viršydamas leistiną greitį, išvažiavo į priešingą kelio Leipalingis-Veisiejai eismo juostą ir kaktomuša rėžėsi į iš priekio atvažiuojantį „BMW 325“, vairuojamą Kailinių kaimo gyventojo Osvaldo Arlauskio.

BMW vairuotojas mirė pakeliui į ligoninę. Avarijos kaltininkui susitaikius su žuvusiojo tėvais, byla buvo nutraukta. Tai M. Kauzonui leido išsaugoti tarnybą policijoje.

2013-ais metais Druskininkų policijos komisariato patrulis M. Kauzonas buvo kaltinamas padaręs net 5 nusikalstamas veikas, viena iš jų – sunki.

M. Kauzoną į nemalonią istoriją įpainiojo jo draugas vilnietis Emilis Burinskas. Jis, dar 2011 metų lapkritį, sostinėje vairuodamas automobilį „Nissan“, užkirto kelią „VW Golf“, kurį vairavo V. L. Kaip teigė pats E. Burinskas, V. L. sukėlė avarinę situaciją, tad jis nusprendė išsiaiškinti situaciją vyriškai – užkirtęs kelią vyras paprašė V. L. išlipti iš mašinos. Kai šis nesutiko, vilnietis išdaužė „VW Golf“ stiklą ir smogė V. L. į veidą.

M. Kauzonas buvo kaltinamas neteisėtai rinkęs ir atskleidęs informaciją, sudarančią tarnybos paslaptį apie asmens privatų gyvenimą. Pareigūnas per policijos informacinę sistemą neteisėtai tikrino, rinko ir teikė tarnybinę informaciją apie asmens privatų gyvenimą.

E. Burinskui pateikti kaltinimai sukursčius M. Kauzoną piktnaudžiauti tarnyba, atskleisti tarnybos paslaptį, suklastoti dokumentą, neteisėtai rinkti informaciją apie privatų asmens gyvenimą.
Prokuroras teisiamiems vyrams pasiūlė bausmes – M. Kauzonui buvo siūloma skirti 71,5 tūkst. Lt baudą, E. Burinskui – 58,5 tūkst. Lt.
Kol vyko bylos nagrinėjimas, veisiejietis M. Kauzonas buvo nušalintas nuo pareigų. Tačiau po ilgų bylinėjimųsi teismas policininką išteisino ir jis vėl grįžo į ankstesnes pareigas Druskininkų policijos komisariate.