11 kartų baustas 42 metų vilnietis, būdamas neblaivus (0,18 prom.) ir neturėdamas teisės vairuoti, pakartotinai vairavo buvusiai sutuoktinei priklausantį motociklą „Yamaha XT 660 R“ (2013 m. du kartus baustas už analogišką pažeidimą). Važiuodamas per Pylimų kaimą jis viršijo leistiną greitį 36 km/val. Policijos pareigūnų stabdomas, nepakluso ir nesustojo. Be to, pravažiuodamas pro šalį, jiems pamojavo.

Persekiojamas kelyje Vievis-Maišiagala-Nemenčinė, nesustojo prieš geležinkelio pervažą, kur įrengtas ženklas „Stop“, persirikiuodamas iš vienos eismo juostos į kitą, lenkdamas kitas transporto priemones bei sukdamas į dešinėje pusėje esantį miško keliuką, nerodė įspėjamojo posūkio signalo. Čia pabėgėlio kelionė ir baigėsi – važiuodamas miško keliuku, nesuvaldė motociklo ir nukrito, praneša Vilniaus apskrities policija.

Vilniečiui inkriminuoti teisės pažeidimai pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1302 str. (Pakartotinis transporto priemonių vairavimas neblaivių arba apsvaigusių nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojų), 124 str. 4 d. (Nustatyto greičio viršijimas), 130 str. 1 d. (Nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos).

Teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, konstatavo, kad motociklininkas tokiais savo veiksmais, demonstruodamas nepagarbą policijos pareigūnams ir aplinkiniams, parodė, jog nežada laikytis visuomenei priimtinų elgesio taisyklių, demonstruodamas niekinį požiūrį į aplinkinius, parodė visuomenės negerbimą, elementarių visuomenės elgesio taisyklių niekinimą, kėlė pavojų eismo, savo ir kitų žmonių eismo saugumui, t. y. chuliganiškai vairavo ir padarė pažeidimą, numatytą ATPK 1242 str. 4 d. (Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas).

Teismas, įvertinęs byloje esančius įrodymus ir visas aplinkybes, „britvininką“ nubaudė 1 448 eurų bauda. Taip pat teismas, įvertinęs tai, kad pažeidėjas motociklą, priklausantį buvusiai sutuoktinei, paėmė savavališkai, be savininkės žinios ir jai nesant namuose, bei atsižvelgęs į savininkės esamą padėtį (motociklas pirktas paėmus kreditą, kuris dar negrąžintas, moteris augina nepilnametę dukrą ir turi pilnametį sūnų, kuris mokosi aukštojoje, dar mokamas būsto kreditas) motociklo nekonfiskavo.

Teismo nutarimas dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.