Kodėl pareigūnai nusprendė lytiškai santykiauti su prostitutėmis komisariato patalpose, kartu su jomis vartojo alkoholinius gėrimus bei leido merginoms susileisti iš taboro atsivežtus narkotikus, visuomenė greičiausiai taip ir nesužinos.

Baudžiamąją bylą atvertusi Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo teisėja Aušra Valinskienė nusprendė rengti neviešus posėdžius – taip buvo patenkintas kaltinamųjų bei jiems atstovaujančių advokatų prašymas. Jie nurodė, kad susitikimas su prostitutėmis komisariato patalpose įvyko pareigūnams atliekant tarnybines pareigas – esą jie rinkę operatyvinę informaciją.

Be to, kaltinamieji ir jų gynėjai aiškino, kad nagrinėjant bylą bus kalbama apie operatyvinę policijos veiklą bei neoficialius slaptuosius agentus, kurie taip pat ir bus apklausti teismo posėdyje.

L. Vasiliauskas ir V. Šlenys taip pat tikina, kad dvi prostitutės, kurių seksualinėmis paslaugomis vedę vyrai pasinaudojo esą taip pat buvo jų agentės. Tiesa, į teismo posėdį jų nepavyko prisikviesti jau antrą kartą – viena mergina gydoma ligoninėje, o kitos nepavyksta rasti, nes ji pakeitusi gyvenamąją vietą.

Teismas nepraranda vilties, kad merginas vis dėlto pavyks surasti ir apklausti – jų parodymai šioje byloje yra labai svarbūs, nes ikiteisminio tyrimo metu jos Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnams atskleidė, kaip linksminosi sostinės policijos komisariato patalpose.

Vilniaus policijos pareigūnų orgijas demaskavo jų pačių kolegos iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių, tyrę vieno didžiausių Vilniaus apskrityje veikusio „Lapinų“ ginkluoto nusikalstamo suvienijimo įvykdytas nusikalstamas veikas.

V. Šlenys ir L. Vasiliauskas kaltinami savo darbo vietoje surengę tikrą orgiją – komisariate su prostitutėmis pareigūnai esą užsiiminėjo seksu, leido joms vartoti narkotikus ir netgi patikėjo tik policijos pareigūnams žinomus slaptus kodus, kuriais galima patekti į policijos komisariato patalpas.

Pareigūnai savo kolegoms įkliuvo dėl įvykių praėjusių metų vasario 18-ąją. Tądien V. Šlenys dirbo naktinėje pamainoje, o L. Vasiliauskas darbo vietoje pasiliko po darbo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad V. Šlenys iš savo tarnybinio telefono paskambino vienai prostitutei.

„Čia operas iš Krasnuchos“, – merginai prisistatė vyresnysis tyrėjas, ir merginą pakvietė atvykti pasimylėti į antrąjį policijos komisariatą. Už seksą tarnybinėse policijos patalpose pareigūnas prostitutei esą pažadėjo sumokėti 50 litų.

Kai mergina atvyko į policiją ir čia esą patenkino pareigūno seksualinius įgeidžius, prostitutė išvyko į čigonų taborą nusipirkti narkotikų. Netrukus ji vėl sulaukė V. Šlenio telefono skambučio – pareigūnas jos teiravosi, ar ji jau suvartojo narkotines medžiagas ir dar kartą merginą pakvietė atvažiuoti į komisariatą – esą čia esančiame tualete ji galės svaigintis.

Mergina su tokiu pareigūno pasiūlymu sutiko – ji jau žinojo įėjimo į policijos komisariato tarnybines patalpas slaptuosius kodus, kuriais naudojasi tik čia dirbantys pareigūnai.

Netrukus į komisariatą atvažiavusi prostitutė kabinete pamatė dar vieną merginą, kurios težinojo vardą – Karina. Ją į komisariatą buvo pristatęs policijos patrulis – mergina aptikta prie čigonų taboro. Bylos duomenimis, ji komisariate taip pat teikė seksualines paslaugas.

Susitikusios pareigūno kabinete merginos nuėjo į tualetą ir susileido narkotikų dozę.

L. Vasiliauskas ir V. Šlenys į savo kolegų akiratį pateko atsitiktinai – atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus nusikalstamų grupuočių platinamų narkotikų pareigūnai užfiksavo ir savo kolegos skambučius prostitutei. Ji neneigė, kad teikė seksualines paslaugas policijos komisariate.

Abu pareigūnai nepripažįsta jiems inkriminuojamų kaltinamų ir teigia, kad su merginomis bendravo siekdami gauti operatyvinės informacijos apie galimai daromas nusikalstamas veikas.

Jeigu teismas pripažins, kad baudžiamojon atsakomybėn patraukti pareigūnai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, jiems gresia uždraudimas dirbti policijoje arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.