Pareigūnų kordonas netoli Lietuvos pasienio išsirikiavo nuo 7 valandos ryto. Per kelias valandas pareigūnai kaip reikiant padirbėjo - patikrinta gausybė vairuotojų, kurių keli nė neturėjo vairuotojo pažymėjimų.

Vieną tokį vairuotoją pareigūnams teko vytis, mat mikroautobusą vairavęs Lenkijos pilietis nesustojo, nors pareigūnai aiškiai parodė vairuotojui, kad jis stabdomas. Pasiviję už poros kilometrų neklusnų vairuotoją policijos pareigūnai jį parsivežė į reido vietą. Paaiškėjo, kad Lenkijos pilietis vairuoja neturėdamas tam teisės, nors šalia sėdėjusio keleivio visi dokumentai tvarkingi, jis galėjo vairuoti.

Vairuotojui buvo surašytas baudos protokolas, tuomet jau prie vairo sėdo keleivis ir jie pajudėjo toliau.

Štai sustabdyto „VW Golf“ vairuotojas iškart padavė pareigūnams kyšį, nors jo policininkai paprašė tik vairuotojo pažymėjimo ir automobilio dokumentų. Vyras kalbėjo telefonu. Tad ir pats suprato, kad laukia bauda. Tik vietoj atsiprašymo ir gailėjimosi dėl padaryto kelių eismo taisyklių pažeidimą nusprendė reikalus tvarkyti 10-ties eurų kupiūros pagalba. Policijos pareigūnai vyrą įspėjo net tris kartus, kad taip jis tik užsitrauks baudžiamąją bylą, tačiau „VW Golf“ vairuotojas pinigų neatsiėmė.

Keistokas vairuotojo elgesys policijos pareigūnams atrodė įtartinas, tad dėl visa ko jo automobilį apžiūrėjo kinologai. Visgi nieko draudžiamo vairuotojo automobilyje nebuvo, tad gavęs baudą ir užsidirbęs baudžiamąją bylą žmogus buvo paleistas.

Vairuotojo pažymėjimo neturėjo ir Baltarusijos pilietis, vairavęs „Volkswagen“. Vyras važiavo ne vienas, automobilyje dar buvo moteris ir vaikas. Policijos pareigūnai surašė protokolą, tačiau pagelbėjo žmogui - jo automobilį nuvairavo į netoliese esančią aikštelę ir liepė susirasti kitą vairuotoją, su kuriuo galės tęsti kelionę. Vyras taip ir padarė, ėmė ieškoti pagalbos.

Reido metu pagalbos teko ieškoti ir „Mercedes-Benz“ automobilio vairuotojui, kilusiam iš Ukrainos, tik ne kito vairuotojo, o draugo, kuris padės išgelbėti automobilio techninę apžiūrą. „Mercedes-Benz“ automobilio žibintai buvo su draudžiamomis naudoti „Xenon“ lemputėmis.

Baudos vyras neišvengė, tačiau surado bičiulį, kuris atvežė kitas lemputes. Trumpai pasidarbavęs vairuotojas pasikeitė lemputes ir buvo paleistas.

Patikrintas ne vienas ir sunkvežimio vairuotojas. Tikrinti vyrai blaivūs, tačiau keli nepaisė poilsiui numatyto laiko. Už šį pažeidimą taip pat skirtos baudos.

Reido metu vos vienas vairuotojas įkliuvo neblaivus. Vos kelios promilės pridarė nemalonumų - „Audi“ vairuotojui nustatytas 0,44 prom. girtumas. Net pritaikius paklaidą, jis viršijo leistiną normą. Taigi kelionė prie vairo vyrui pasienyje ir baigėsi.

Lietuvos kelių policijos pareigūnų duomenimis, per keturias valandas surašyti 37 protokolai.