Pro skvarbų kelių policininko žvilgsnį neprasprūdo aplenkto automobilio „VW Golf“ vairuotojas Stasys. Vėžaitiškis Stasys buvo sveikai įraudęs, važiavo itin atsargiai, vairą laikė stipriai įsikabinęs dviem rankom ir žiūrėjo jis tik į priekį.

Automobilis buvo sustabdytas. Stasio pareigūnai paprašė papūsti į alkoholio matuoklį ir vyras įpūtė - 0.82 promilės alkoholio. Šeštadienį (balandžio 5 d.) 45-ąjį savo gimtadienį minintis Stasys tokia kelių policijos „dovana“ neapsidžiaugė.

Vyras iš Vėžaičių su „VW Golf“ važiavo į darbą. Vežė tris kolegas, kuriems savo darbovietes teko pasiekti pravažiuojančių mašinų pagalba.

Reido ekipažai taip pat pusvalandį automobilius tikrino prieš pat įvažiavimą į Plungę, Vieštovėnuose. Čia vienas eismo dalyvis, pamatęs policijos patrulius, pabandė pasukti į kaimo kelelį, tačiau buvo pavytas ir nubaustas už tai, kad vairavo automobilį su negaliojančiu techninės apžiūros dokumentu.

Kelyje Mažeikiai-Tauragė automobilių tikrinimui buvo pasirinkta labai netikėta vieta: 41-asis šio kelio kilometras. Atvažiuojantys nuo Mažeikių krivulėmis mosuojančius policininkus pamatydavo tik pakilę į kalną. O atvykstantys nuo Plungės, pamatę policijos pareigūnus, neturėdavo jokios galimybės kur nors nusukti. Aplink viena giria.

Automobilio „Nissan Almera“ vairuotojui alsėdiškiui Alvydui R., gim. 1966 m., nustatytas lengvas girtumas - 1.44 prom. alkoholio. Žmogus su pačia važiavo į giminaičio mirties metines. Beje, vairuotojo žmona buvo blaivi, tad po protokolo surašymo vairą perėmė ji.

Automobilio „Toyota Aygo“ vairuotojui mažeikiškiui Mantui I., gim. 1988 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.53 prom. alkoholio. Vaikino istorija graudi: vakar metė mergina, šiandien kelių policija atėmė vairuotojo pažymėjimą, pirmadienį išmes iš darbo, belieka susimokėjus baudas emigruoti.

Buvo vairuotojų kuriems žvėriškai pasisekė. Vienas pripūtė 0.39 prom. alkoholio. Juk būtų važiavęs pusvalandžiu anksčiau, būtų pripūtęs virš leistinos normos (0.40 prom.) O kitas vaikinas, kurio vairavimo karjerai sausio pabaigoje sukako du metais įpūtė - 0.23 prom. alkoholio. Jeigu tokios promilės būtų rastos iki kol sukaks du metai vairavimo stažui, jis būtų buvęs nubaustas už nežymų girtumą.

Nuo 7 val. iki 11 val., Klaipėdos kelių policijos pareigūnai sustabdė 158 automobilius. Nustatyti trys neblaivūs vairuotojai, penkių organizme rasta leistina norma alkoholio. Du vairuotojai nubausti už
važiavimą su automobiliais, kuriems neatlikta techninė apžiūra.