Pastebima, kad esant šiltiems orams, vis dažniau transporto priemone tampa dviratis. Kaip žinoma, dviratį vairuojantis asmuo privalo būti blaivus, tačiau ne visi dviratininkai paiso Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Telšių rajone, Varniuose, patikros metu pareigūnai sutiko tris dviratininkus, kurie pedalus mynė neblaivūs. Dar vienas neblaivus dviratininkas sutiktas Pavandenės miestelyje. Į alkoholio matuoklį įpūtęs net 3,52 promiles, vos besiorientuojantis aplinkoje, vyras dviračiu vežė ne vieną plastikinį alaus butelį. Pažeidėjui, už vairavimą neblaiviam, pagal LR ATPK 131 str. 7 d., gresia 144-202 eurų bauda.

Kontrolės metu į pareigūnų akiratį pateko ir nedrausmingi automobilių vairuotojai. Kelyje Telšiai-Varniai-Laukuva net keturi automobilių vairuotojai viršijo leistiną važiavimo greitį daugiau kaip 50 kilometrų per valandą. Telšių rajone, Gaulėnų kaime buvo pastebėtas automobilis „Opel Vectra“, kuris nepaisė pareigūnų reikalavimo sustoti ir nei nepristabdęs nuvažiavo toliau.

Pažeidėjas nuo pareigūnų mėgino sprukti staiga pasukdamas į kitą kelio pusę, tačiau automobilis užstrigo, tad bandymas pergudrauti pareigūnus buvo nesėkmingas.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 31 metų vyras, kuriam buvo nustatytas vidutinis – 1,68 promilės – girtumo laipsnis. Vadovaujantis LR ATPK 126 str., 4 d., vairuotojui gresia 579–888 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dviejų iki trejų metų arba administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dviejų iki trejų metų. Nepaklusimas reikalavimui sustoti asmeniui taip pat užtrauks administracinę atsakomybę pagal LR ATPK 130 str. 1 d.

Savaitgalį nepasisekė ir 17 metų vaikinui, kuris vos nusipirkęs krosinį motociklą, neturėdamas teisės vairuoti buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Panašus likimas ištiko ir kitą, ką tik motociklą nusipirkusį 17-metį, kuris grįždamas namo su nauja transporto priemone pareigūnams įkliuvo viršydamas leistiną važiavimo greitį.

Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai primena, kad keliuose nuolat vykdomi eismo dalyvių patikrinimai, kurių metu reikalaujama, kad transporto priemonių vairuotojai būtų blaivūs, paisytų kitų Kelių eismo taisyklių, elgtųsi drausmingai, paklustų teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams ir jaustų atsakomybę už save ir kitus eismo dalyvius. Elgdamiesi priešingai, vairuotojai rizikuoja gauti pinigines baudas bei netekti vairuotojo pažymėjimo.