Policijos departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį, rugpjūčio 1–3 dienomis, policijos pareigūnai šalies keliuose reidų metu išaiškino 144 neblaivius vairuotojus, 92 neblaivius dviračių vairuotojus, 1 neblaivų vadeliotoją.

Per tris dienas, penktadienį–sekmadienį, buvo patikrintas 6 811 vairuotojų blaivumas, t. y. 2,1 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 79 vairuotojams, vidutinis – 49 ir 16 vairuotojų – sunkus girtumas. Be to, 65 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 26 išaiškinti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Panevėžio, Šiaulių ir Utenos – po 16, Vilniaus – 13, Kauno ir Marijampolės – po 12, Alytaus ir Telšių – po 11.

Po 3 sunkiai apgirtusius vairuotojus sulaikyta Klaipėdos, Panevėžio ir Telšių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose, po 2 – Kauno ir Šiaulių, po 1 tokį vairuotoją – Alytaus, Tauragės ir Vilniaus.

Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia – 21 išaiškintas Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Kauno ir Panevėžio – po 16, Klaipėdos – 13.

Praėjusią savaitę, liepos 28–rugpjūčio 3 dienomis, policijos pareigūnai nustatė 621 vairuotojų ir keleivių saugos diržų, 12 mopedų (motociklų) vairuotojų ir keleivių saugos šalmų nenaudojimo atvejus, 19 nepilnamečių, važiavusių dviračiais, ir neturėjusių saugos šalmų, 8 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus, 7 asmenis, važiavusius dviračiais, ir neturėjusių atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų.

Šią savaitę, rugpjūčio 4–10 dienomis, policijos pareigūnai vykdo transporto priemonių važiavimo greičio kontrolę, savaitgalį – reidus vairuotojų blaivumui tikrinti.