Trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad dar 2007-ųjų gruodžio pabaigoje Vilniaus miesto trečiasis apylinkės
pagrįstai P. Klimavičių pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi bei dokumento suklastojimo. Vyresnysis inspektorius taip pat privalės sumokėti 20 MGL (2,6 tūkst. Lt) baudą.

Ketvirtadienį paskelbta nutartis įsiteisėjo nuo jos paskelbimo, todėl P. Klimavičius turėtų būti pašalintas iš policijos. Tiesa, jis nuosprendį dar gali skųsti kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) bei šio prašyti, kad iki skundo išnagrinėjimo būtų sustabdytas apkaltinamojo nuosprendžio vykdymas.

„Esu šokiruotas, todėl nieko nekomentuosiu“, - išgirdęs nepalankią nutartį žurnalistams po teismo posėdžio sakė P. Klimavičius. Jis neslėpė, kad žada pasinaudoti galimybe kreiptis į LAT.

P. Klimavičius į valstybės biudžetą taip pat privalės sumokėti beveik 1,8 tūkst. Lt už fonoskopinę ekspertizę, kuri buvo atlikta apeliacinės instancijos teisme. To prašė pats pareigūnas, vildamasis, kad pavyks įrodyti, jog įrašai gali būti suklastoti – esą juose girdisi pašalinių garsų, kartais jie nutrūksta.

Šioje baudžiamojoje byloje taip pat buvo nuteistas „Vilniaus brigadai“ priklausęs ir už žurnalisto nužudymą mirties bausme nuteisto Boriso Dekanidzės dešiniąja ranka laikytas Igoris Tiomkinas, pravarde „Timocha“. Jam teismas skyrė 30 MGL (3,9 tūkst. Lt) baudą, tačiau nuteistas nuosprendžio apeliacine tvarka neskundė.

DELFI primena, kad P. Klimavičius prokuratūros nemalonę užsitraukė po to, kai tyrė I. Tiomkino padarytą administracinės teisės pažeidimą. Buvo nustatyta, kad „Timochos“ šuo įsiveržė į vienos Antakalnio gyventojos namo kiemą ir išgąsdino ne tik ją, bet mažą šunytį Bobiką.

Dėl pažeidimo P. Klimavičius atsakomybėn patraukė, o vėliau – įspėjo „Vilniaus brigados“ garsenybės draugą Andrejų K. Jis policijos inspektoriui prisipažino, jog savo noru išvedė pasivaikščioti I. Tiomkino šunį ir esą šis ištrūko, kai su kitu šuniu pamatė bėgančią katę. Būtent tada I. Tiomkino šuo ir įbėgo į Antakalnio gyventojos kiemą.

Tačiau byloje yra du liudytojai, kurie patvirtino, kad Andrejus K. tą vakarą „Timochos“ šuns nevedžiojo. Nukentėjusioji taip pat nurodė, kad šunį vakare galėjo vedžioti I. Tiomkinas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai klausėsi I. Tiomkino ir pažeidimo bylą tyrusio P. Klimavičiaus pokalbių, kurie buvo labai atviri. Iš jų buvo nuspręsta, kad I. Tiomkinas ir P. Klimavičius sutarė, jog atsakomybėn bus patrauktas kitas žmogus. Be to, į pareigūną nusikalstamo pasaulio garsenybė kreipėsi „Petručio“, vienas kitam linkėdavo sveikatos.

I. Tiomkino augintinis šunytį Bobiką užpuolė 2005-ųjų rugpjūčio 30-osios vakarą, o administracinio teisės pažeidimo protokolas galėjo būti suklastotas rugsėjo pradžioje.

Prokuratūros kaltinamajame akte nurodyta, kad policijos inspektorius galimai piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi diskreditavo policijos pareigūno vardą ir padarė didelę žalą valstybei.

P. Klimavičius į savo mobiliojo ryšio telefoną buvo įsivedęs I. Tiomkino telefono numerį. Esą tai buvo reikalinga norint patikrinti, ar į laisvę anksčiau laiko paleistas „Vilniaus brigados“ atstovas laikosi teismo skirtų įpareigojimų.