Antradienį Panevėžio valdybos posėdyje miesto vyriausiojo policijos komisariato vadovas Stanislovas Poliakas sakė, kad nusikaltėlių taikinys greičiausiai buvo Pasvalio rajono policijos komisariato Ekonominių nusikaltimo tyrimo skyriaus inspektorius Sergejus Piskunovas, į kur į buvo paleisti 8 šūviai, įskaitant kontrolinį į galvą.

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė nušauta vienu šūviu. Neatmetama galimybė, kad ji buvo nušauta atsitiktinai. Kaip skelbta, abu pareigūnai nužudyti praėjusį sekmadienį , apie 21 valandą. 40-mečių pareigūnų kūnai buvo rasti pirmadienį ryte Panevėžio rajone sodų bendrijoje prie sodo namelio.

S.Poliakas taip pat sakė, kad imtasi priemonių buvusio Panevėžio apskrities Organizuotų nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovo, dabar - Kriminalinės policijos skyriaus vadovo Rolando Rutės saugumui užtikrinti. R. Rutė žiniasklaidai yra pareiškęs, kad žudikai galėjo kėsintis ir į jo gyvybę. Nužudytasis S. Piskunovas ir R. Rutė buvo geri draugai ir buvę tarnybos kolegos.

Panevėžio miesto vyriausiojo komisaro S. Poliako teigimu, teisėsaugos institucijų, tiriančių pareigūnų nužudymą, laukia ilgas o peratyvinis darbas , kurį apsunkina lėšų stygius. Šiemet Panevėžio miesto policijos finansavimas sumažėjo 30 proc., o su tokiu finansavimu policija nepajėgi vykdyti savo funkcijų ir, jei toliau taip b us, "policijai gresia bankrotas".

S. Poliakas susiejo tris nužudymus - pernai sausį įvykdytą prokuroro Gintauto Sereikos, šių metų spalio 23 dieną - policijos įtariamo ryšiais su Panevėžio nusikalstamomis struktūromis Vaido Berdešiaus bei verslininko Dariaus Lipnevičiaus, lapkričio 5 dieną - V. Kazlauskaitės ir S. Piskunovo.

Policijos vadovo t eigimu, panašus visų šių nusikaltimų braižas - aukos nušautos automobiliuose, paleisti kontroliniai šūviai. Jo manymu, bent vienam tyrimui " pajudėjus iš mirties taško, pajudės ir kitos bylos".