Apie tai BNS pranešė Kauno miesto Centro policijos komisariato vadovas Raimundas Žakelis.

Dėl krepšinio aistruolių padarytų nuostolių į policiją kreipėsi 20-ties bendrovių atstovai. Pareigūnai tikisi sulaukti ir daugiau pretenzijų. Pirminiais duomenimis, šėlusių sporto aistruolių padaryti nuostoliai siekia 23 000 litų. Parduotuvėje "Skalsa" išdaužta net 10 langų.

Dėl šio įvykio Centro policijos komisariate iškelta baudžiamoji byla.

Krepšinio aistruoliai daužė parduotuvių, kioskų langus, apvertė automobilį "Opel Ascona", bandė sulenkti šviesoforo stulpą ir niokojo taksofonus.

Pirminiais tyrimo duomenis, daugelis siautėjusių jaunuolių krepšinio rungtynes stebėjo per televiziją Vienybės aikštėje įrengtoje palapinėje. Pasak miesto vyriausiojo policijos (VPK) komisaro pavaduotojo Algirdo Kaminsko, bendrovė "Combo" leidimą prekiauti alumi palapinėje turėjo tik iki 23 valandos, tačiau prekiavo kur kas ilgiau.

Policija sulaikė 13 jaunuolių, tarp sulaikytų yra ir teistų asmenų.

Sekmadienio rytą Kaune budėjo sustiprintos policijos pajėgos - 60 policininkų ir 30 VRM I-ojo pulko karių.

"Tačiau tų pajėgų nepakako, reikėjo blaškyti minios srautus bei budėti prie parduotuvių, kuriose buvo išdaužtos vitrinos", sakė komisaras A.Kaminskas. Taip pat dalis pareigūnų stabdė automobilių judėjimą į Kauno centrą.

"Tai priminė sirgalių siautėjimą "Žalgiriui" tapus Eurolygos nugalėtoju, bet šį kartą padaryti didesni nuostoliai miestui ir bendrovėms", teigė komisaras A.Kaminskas.

Kauno policijos pareigūnai mano, kad krepšinio aistruolių siautėjimas gali pasikartoti ir antradienio naktį, kai krepšininkai grįš į Lietuvą ir Kauną. Krepšininkai iš Sidnėjaus parskrenda pirmadienį 23 valandą.

"Mes tam jau ruošiamės", sakė Kauno miesto viešosios policijos vyriausiasis komisaras Albinas Zuzevičius.