V. Gusinskis buvo suimtas Ispanijos pietuose netoli Kadiso esančiame Sotograndės kurorte. Tačiau Ispanijos Sotograndės miesto teismas atsisakė išduoti sankciją dėl Rusijos žiniasklaidos holdingo "Media-Most" vadovo Vladimiro Gusinskio ekstradicijos ir perdavė šią bylą Madridui. Tai antradienį vakare "Interfax" pranešė holdingo atstovas Dmitrijus Ostalskis.

Pasak jo, "Vladimiras Gusinskis išskrido į Madridą, kur ši byla bus nagrinėjama toliau". D. Ostalskis išreiškė viltį, kad "Ispanijos teisingumo organai nuodugniai viską išsiaiškins ir netaps įrankiu Rusijos prokuratūros, persekiojančios Vladimirą Gusinskį dėl politinių motyvų, rankose".

Tuo tarpu aukštas Rusijos generalinės prokuratūros pareigūnas antradienį agentūrai "Interfax" pareiškė, jog neturi būti rimtų teisinių kliūčių išduoti Rusijos valdžiai Ispanijoje sulaikytą žiniasklaidos holdingo "Media-Most" vadovą Vladimirą Gusinskį,

Jis pažymėjo, kad Rusija ir Ispanija ratifikavo Europos konvenciją dėl nusikaltimus padariusių asmenų išdavimo, be to, vis dar galioja atitinkamas SSRS ir Ispanijos susitarimas dėl teisinės pagalbos. "Rusija pasirengusi suteikti Ispanijos valdžiai visą būtiną informaciją, sakė "Interfax" pašnekovas. "Tačiau jokio paklausimo, taip pat ir iš Interpolo, kol kas negavome".

Generalinės prokuratūros atstovas patvirtino, kad V. Gusinskis sulaikytas Rusijos prokuratūrai reikalaujant, ir tai buvo padaryta per Interpolą. "Jei Ispanijos valdžios ar Interpolo atstovai panorės gauti įrodymų, kad Gusinskio baudžiamasis persekiojimas nėra politinio pobūdžio, mes pasirengę jiems pateikti atitinkamos medžiagos", pabrėžė Generalinės prokuratūros atstovas.