Nors parduotuvę plėšė trise (vienas grasino, kaip vėliau paaiškėjo, dujiniu revolveriu pardavėjai, o kiti daužė vitrinas ir krovėsi grobį), policija neabejoja, kad nusikaltime dalyvavo daugiau žmonių. Kol kas pareigūnai neatskleidžia, koks buvo kitų bendrininkų vaidmuo.

Pirmadienio vakarą kriminalistai Subačiaus gatvėje sučiupo antrą įtariamąjį. Tai niekur nesimokantis ir nedirbantis 16-metis. Jis jau seniai žinomas policijai: ne kartą buvo sulaikytas įtariant plėšimais, kūno sužalojimais ir pan. Pernai jam buvo iškelta byla dėl apiplėšimo įsibraunant į butą. Buvo sulaikyta grupė įtariamųjų, tačiau šiam 16-mečiui byla buvo nutraukta nepavykus surinkti įrodymų.

Kita šio jaunuolio byla teismą pasiekė – šių metų pradžioje jis buvo teisiamas už pasikėsinimą apiplėšti. Bet teismas, skiręs jam 1 metus laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidėjo 2 metams.

Rytoj teismas svarstys pareigūnų prašymus suimti ir šį, ir sužeistą įtariamąjį. Pastarasis sparčiai sveiksta – medikai jau leido jį vežti į teismą.

Kaip DELFI sakė Vilniaus apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimų skyriaus viršininkas Sigitas Šemis, tarp jau nustatytų ir ieškomų kitų įtariamųjų yra „ir pilnamečių, ir nepilnamečių“.