Gegužės 22 d. buvo gautas Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Viekšnių seniūnijos seniūno Kornelijaus Kryžiaus pranešimas, kad Mažeikių r., Viekšnių miestelyje, Dariaus ir Girėno gatvėje, viešoje vietoje, iš chuliganiškų paskatų, demonstruojant nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, dažais apipurkštas Viktoro Biržiškos paminklas, lankytinos vietos stendas, taip pat prie prekybos centro, į kanalizacijos angą prikišta akmenų.

Policija praneša, kad dažų pėdsakų aptikta ir daugiau: Bažnyčios g., ant važiuojamosios kelio dalies, dažais nupieštas vyriškos lyties organas, o ant lankymo vietos pastato sienos dažais užrašytas vardas „Darius“ su įžeidžiančiais simboliais.

Dėl įvykio pradėjus ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 straipsnį (Viešosios tvarkos pažeidimo), suskubta ieškoti įtariamojo. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, pasitelkę visas įmanomas priemones įtariamajam nustatyti, išaiškino chuliganiškai besielgusį asmenį.

Nustatyta, kad Viekšniuose, apsiginklavęs dažų flakonu, viešose vietose užrašais pastatų sienas bei kelio dangą niokojo policijai gerai žinomas to paties miestelio gyventojas (gimęs 1998 m.).

Už viešosios tvarkos pažeidimą, jaunuoliui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.