Su draugėmis laiką parke leidusi devynmetė S. A., parbėgusi namo, motinai pasiskundė, kad jai skauda kojytę. Mergaitė papasakojo, jog iš pradžių ji išgirdusi šūvio garsą, o po to kojoje pajutusi skausmą.

Šiaulių respublikinėje ligoninėje iš sužalotosios kojos buvo išimta pneumatinio šautuvo kulka. Policijos pareigūnai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nors kriminalistai jokio po parkus slankiojančio maniako nesulaikė, tačiau visuomenei nori pranešti dvi naujienas. Pirmoji – niekas į mergaitę nešovė ir jokie pavojai Skaistgirio miestelio parko lankytojų netyko. Antroji – šis įvykis yra netinkamo suaugusiųjų elgesio su ginklu pavyzdys.

Jo priešistorija prasidėjo minėtos paros dieną. Devynmetė su seserimi lankėsi pas kaimynų vaikus ir linksmai leido laiką šaudydamos pneumatiniu šautuvu į taikinį. Atrakcija vyko prižiūrint suaugusiesiems. Po to kaimynas šautuvą nunešė į įprastą jo laikymo vietą - lauko virtuvę ir padėjo už durų. Vaikai „slaptavietę“ užfiksavo.

Iš parko grįžusios mergaitės nutarė vėl pažaisti su ginklu. Įvykus nelaimei, matyt, bijota prisipažinti, kad jos savavališkai pasiėmė šautuvą, todėl buvo sugalvota istorija apie šūvį parke. Tačiau, būdama ligoninėje, S. A. savo tėveliui prisipažino, kad ji susižalojo pati: iš kaimynų lauko virtuvės savavališkai pasėmė ginklą, kuriuo buvo šaudyta dieną, užtaisė jį ir, eidama lauk, suklupo už po kojomis pasimaišiusio daikto, o ginklas už kažko užkliuvo ir iššovė.

Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatyme nustatyta, kad leidimas pneumatiniam ginklui, įsigyti nereikalingas, šių ginklų registruoti policijoje nereikia. Tačiau to paties įstatymo 31 straipsnis įpareigoja D kategorijos (kuriai priskiriami ir pneumatiniai šautuvai) ginklo savininkus užtikrinti saugų ginklo ir šaudmenų laikymą, kad kiti asmenys juo negalėtų pasinaudoti.
Tad ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo bus nutrauktas, o mergaičių tėvų laukia administracinė atsakomybė.