Lietuvos konsulės Turkijoje Dovilės Paužaitės teigimu, 6 lietuviai dalyvavo ekskursijoje džipu, kurį vairavo Turkijos gyventojas, tačiau staigiame posūkyje nesuvaldžius automobilio, šis nuo skardžio nulėkė į ežerą.

Tragedija sukrėtė dvi šeimas iš Tauragės.

Pareigūnai aiškinasi avarijos Turkijoje, per kurią žuvo trys lietuviai, aplinkybes. Pasak Lietuvos konsulės Turkijoje Dovilės Paužaitės, turistai, užsisakydami ekstremalias ekskursijas, turėtų pasidomėti, ar organizatoriai turi teisę rengti tokias pramogas.

„Labai svarbu iš anksto pasitikrinti, ar ta bendrovė turi teisę teikti tokių ekskursijų paslaugas. Taip pat rekomenduotume iš anksto apžiūrėti automobilį, kuriuo bus vykstama, jei jame nėra saugos diržų, tikrai rekomenduotume nevykti. Taip pat prieš vykstant į tokio pobūdžio ekskursijas prieš tai turi būti suteikiamas instruktažas. Šiuo atveju, kiek mums žinoma iš sužeistųjų parodymų, tai nebuvo padaryta“, – teigė diplomatė.

Vienai per avariją sužalotai lietuvei pirmadienį atliekama operacija. Kitų 2 lietuvių būklė gera.

Jos teigimu, kartu buvusi turkė gidė ir vairuotojas turkas davė parodymus žandarmerijoje ir paliudijo, kad kelias buvo slidus, važiuota gana dideliu greičiu.

Tuo metu netoli nelaimės vietos gyvenanti LRT RADIJO bendradarbė Giedrė Vilkaitė Giursioj teigia, kad ta vietovė Antalijos regione yra kalnuota, o čia besidriekiantys keliai – ypač siauri.

„Tai yra itin kalnuota vieta, kurioje užtvenkta Manavgato upė ir susidariusi užtvanka. Ten dažnai vyksta įvairios ekskursijos. Keliai yra itin siauri, skardžiai – statūs, todėl reikalingi ypatingi vairuotojo įgūdžiai. Ekskursija vyko po lietaus – tai apsunkina vairuotojui darbą. Jis, ko gero, buvo nepatyręs, nesuvaldė automobilio staigiame posūkyje“, – pasakoja Turkijoje gyvenanti lietuvė.