Sunkiu nusikaltimu įtariamas P. Rastenis penktadienio rytą buvo atvežtas į Vilniaus miesto apylinkės teismą – ikiteisminio tyrimo teisėja Regina Gudienė patenkino ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo kontroliuojančio prokuroro Rolando Imbraso prašymą skirti pačią griežčiausią kardomąją priemonę.

Teismas pritarė prokuratūros prašymui, kad įtariamasis turi būti suimtas maksimaliam įstatyme numatytam terminui, nes gali slėptis ir daryti naujus nusikaltimus.

Pats įtariamasis tokiam prašymui neprieštaravo, nors sakė, kad labiau norėtų baudžiamojo proceso baigties laukti laisvėje.

Jis pareigūnams prisipažino, kad yra teistas prieš 7 metus - taip pat dėl smurto, kai kitam asmeniui sunkiai sutrikdė sveikatą.

Trečiadienį policijai pasidavęs P. Rastenis, vedamas į teismą slėpė savo veidą ir su žurnalistais nebendravo. Ne itin kalbus jis buvo ir su pareigūnais: nors ir pripažįsta jam pateiktus kaltinimus, tačiau labai apie juos nekalba.

Įtariamojo paieška buvo paskelbta po įvykių vasario 13-ąją sostinės Žirmūnų mikrorajone, automobilių stovėjimo aikštelėje. Tą vakarą paskambinęs pareigūnams vyras šaukėsi pagalbos, sakė, kad kitas vyriškis jį sužalojo peiliu į pilvą. Sunkiai sužalotas vyras (gim. 1984 m.) neišgyveno.

Apie jo mirtį medikai pareigūnams buvo pranešta praėjus maždaug valandai. Dar vieną tame pačiame kieme, kaip įtariama, taip pat po įvykio pasislėpusio P. Rastenio, peiliu sužalotą vyrą (gim. 1989 m.) medikai išvežė gydyti į Chirurgijos skyrių.

Įtariamasis savaitę slapstėsi, tačiau paragintas policijos pasidavė. Kur slapstėsi, P. Rastenis nesako, tačiau aiškina, kad dėl savo poelgio gailisi. Įtariamasis taip pat nurodė, kad su savimi visada turėjo peilį, kuris jam esą buvo reikalingas savigynai.

P. Rastenis pareigūnams aiškino, kad nusikaltimo metu buvo blaivus, sakė, jog konfliktas kilo dėl netinkamo parkavimo automobilių stovėjimo aikštelėje.