Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai praneša, kad ketvirtadienį, birželio 22 d., iš tarnybos atleistas Kėdainių rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kėdainių r. PK) Reagavimo skyriaus vyriausiasis postinis Lukas Tamošaitis (gim. 1993 m.). Vyras birželio 13 d. apie 19.00 val. Kėdainių rajone, Dotnuvos miestelyje, susidūrus jo vairuojamam automobiliui „Audi A5“ ir „Opel Corsa“, nesuteikęs nukentėjusiajai pagalbos, pasišalino iš įvykio vietos.

Beveik 3 metus dirbantis pareigūnas buvo nušalintas nuo tarnybos, jo atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Birželio 21 d., baigus tarnybinį patikrinimą, pasirašyta išvada, kurioje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą atleisti pareigūną iš vidaus tarnybos.

Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdyboje dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sužalota mergina, atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d. Atliekami tyrimo veiksmai, siekiant nustatyti visas eismo įvykio aplinkybes ir eismo įvykio kaltininką patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d. eismo įvykio kaltininkui gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

Paaiškėjus, kad kartu su jaunu vyru vyko Kauno apskr. VPK Kėdainių r. PK Reagavimo skyriaus vyriausioji postinė K. B., buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir jos atžvilgiu.

Pareigūnė šiuo metu nėra nušalinta nuo tarnybos. Kauno apskr. VPK taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. dėl į iškvietimą Kėdainių rajone atvykusių Kauno apskr. VPK Kėdainių r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnų veiksmų įvykio vietoje.

„Mūsų pareiga – ginti, saugoti ir padėti. Tad išsiaiškinus tokius pareigūnų poelgius, kuomet ne tik nesuteikiama pagalba nukentėjusiam asmeniui, bet ir pasišalinama iš įvykio vietos, pozicija išlieka principinga – mūsų komandoje tokiems asmenims ne vieta“, - teigia Kauno apskr. VPK vadovybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)