Prokuratūra informuoja, kad 23 metų Klaipėdos kelių policijos biuro patrulis G. T. nuteistas už tai, kad šių metų rugpjūčio 27 d. apie 6.45 val. prie Tilžės turgaus Klaipėdoje sustabdė automobilį „Opel Omega“ ir iš jo vairuotojo pareikalavo 500 litų kyšio už tai, kad jam nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už neteisėtą dyzelinio kuro gabenimą.

Susitaręs su vairuotoju, pareigūnas sutiko su mažesne pinigų suma ir priėmė iš pažeidėjo 380 litų kyšį.

Pareigūnui kyšį davęs asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas pagal laidavimą.

„Ši situacija ypatinga tuo, kad apie kyšininkavimą pranešė ne policininkas, kuriam kyšis buvo siūlomas, ir ne asmuo, iš kurio policininkas kyšio prašė, bet visai pašaliniai asmenys, pastebėję įtartinus kelių patrulio veiksmus. Mano darbo praktikoje tai pirmas toks atvejis“, – sakė bylą dėl kyšininkavimo supaprastinto proceso tvarka baigęs Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Romas Jasevičius.

Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai dėkoja neabejingiems, apie šį kyšininkavimo atvejį pranešusiems piliečiams ir ragina kitus visuomenės narius apie jiems žinomus kyšininkavimo bei korupcijos atvejus operatyviai pranešti kompetentingoms institucijoms.