Trečiadienio rytą su automobilio savininku į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvykęs 29 metų vyras, anksčiau ne kartą baustas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, labiausiai jaudinosi ne dėl to, kad gali būti nubaustas labai griežta nuobauda ir ilgam netekti teisės vairuoti – vyrui kur kas labiau rūpėjo, jog jo nenufotografuotų ir kad teisėjas kuo greičiau jo bičiuliui grąžintų automobilį.

„Dabar jis saugomas aikštelėje, už kiekvieną dieną reikia didelius pinigus mokėti“, – aiškino A. Ščerbakovas.

Tačiau „Mercedes Benz E320“ mokamoje stovėjimo aikštelėje dar pastovės – į teismo posėdį neatvyko dėl A. Ščerbakovo sukelto eismo įvykio nukentėjęs vyras. O be jo administracinio teisės pažeidimo bylos teisėjas Linas Dūdys negalėjo išnagrinėti.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar praėjusių metų gruodžio 17 d. vakarą, apie 21 val., A. Ščerbakovas nepakluso pareigūnų reikalavimams, kai buvo stabdomas sostinės Eišiškių pl. – tik padidinęs greitį automobilis nurūko savo keliais.

Pareigūnai ėmė jį persekioti – Mechanikų g., ties posūkiu, „Mercedes Benz E320“ vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavęs nuo kelio rėžėsi į šalikėlėje pastatytą medinį ūkinį pastatą. Tačiau net ir tada pareigūnams bėglio nepavyko sučiupti – iššokęs iš automobilio vairuotojas paspruko.

Tiesa, greitai buvo nustatytas – automobilio savininkas pareigūnams nurodė, kad transporto priemonę buvo paskolinęs bičiuliui A. Ščerbakovui.

Kodėl nesilaikė KET reikalavimų ir pavojingai vairuodamas spruko nuo pareigūnų, vairuotojas dar turės galimybę pasiaiškinti teisme, tačiau šiandien jam labiausiai rūpi kuo greičiau atgauti automobilį, nes už priverstinį jo laikymą automobilių saugojimo aikštelėje turi mokėti didelius pinigus. O suma kasdien vis didėja.

Ar „Mercedes Benz E320“ savininkas automobilį atgaus, teismas dar spręs, tuo metu A. Ščerbakovui už padarytus KET pažeidimus gresia bauda nuo 868 iki 1 158 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Kodėl spruko nuo pareigūnų ir ar atlygino žalą apgadinto ūkinio pastato savininkui A. Ščerbakovas DELFI nepanoro aiškintis – slėpdamasis nuo jį nufotografuoti norėjusios fotografės, vyras tik šypsojosi ir aiškino, kad į kvailus klausimus neatsakinės, o išeidamas iš teismo ėmė svaidytis špygomis.